Zoek
Jaarthemaweekends

#tzalinteamzijn – zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020

Het jaar goed inzetten met een knaller van formaat en dat helemaal in teken van het jaarthema? ‘t Zal wel zijn! Dit jaar gaan we als scouts en gidsen voluit voor mentaal welzijn. Meer dan ooit zal de scouts dit jaar een belangrijke uitlaatklep zijn, waar diepe gesprekken zij aan zij met moddertochten liggen. We creëren een veilige experimenteerruimte, waarbinnen iedereen zichzelf kan zijn en er plaats is voor elk gevoel, groot of klein. Aan de basis daarvan ligt een warme groepssfeer en dat gaat verder dan een kampvuurtje stoken. Tijdens het jaarthemaweekend van 3 en 4 oktober roepen we dan ook alle groepen op om teambuildingsactiviteiten te organiseren. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen een plekje in de groep vindt, dat hechte banden gesmeed worden en we welzijn bespreekbaar kunnen maken. 

Hieronder vind je teambuildingsinspiratie ter tak

#tzal(klavertjevier)zijn – zaterdag 20 en zondag 21 maart 2020

Met ons jaarthema ’t Zal wel zijn, staan we dit jaar stil bij ons mentaal welzijn. Niet iedereen moet zich altijd en overal goed voelen en het is best oké om eens niet de vrolijke Frans uit te hangen. Natuurlijk hebben wij het liefst dat iedereen zich goed voelt. Daar staan we graag bij stil tijdens ons tweede jaarthemaweekend van dit jaar. In het kader van de Internationale Dag van het Geluk op zaterdag 20 maart, roepen we alle scouts en gidsen op om samen stil te staan bij waar zij zelf gelukkig van worden.

Geluk zit soms in de kleine dingen! Daarom roepen we iedereen op om tijdens het weekend van 20 en 21 maart 2020 in zijn of haar eigen tak gelukspoppetjes te maken. Die poppetjes staan symbool voor de scoutsgelukskes die anderen je kunnen bezorgen in je groep. Je gelukspoppetje doorgeven aan iemand die jou gelukkig maakt? ’t Zal wel zijn!

 

  • #tzalinteamzijn - Inspiratie voor alle takken

    Lees meer
  • #tzal(klavertjevier)zijn - Hoe knutsel je een gelukspoppetje?

    Lees meer