Een nieuwe lading jonggivers is gearriveerd, allemaal goed en wel. Maar hun eerste sjorconstructie kwam niet hoger dan een balk breed is. Geen echt succes dus, maar we zouden er niet over beginnen als we niet enkele mogelijke oplossingen hebben.

Wat je ook doet, doe het luchtig. Ga pas voort naar een volgende techniek als iedereen mee is. Je bespaart je er in de toekomst heel wat tijd en moeite mee. Doe bijvoorbeeld een techniekenspel, dat kan dan bestaan uit een aantal robinson opdrachten. Of kleine speelse opdrachtjes.

Robinson opdrachten.

• Span een koord op een meter hoog, en maak eronder een vuur. Het doel is het doorbranden van het koord. Let wel op dat je dit niet doet in een dichtbebost deel, twee balkjes in de grond is ook goed en net iets veiliger.
  • Sjor een constructie om over een beek te geraken. Beperk hun materiaal en test zo hun creatief denkvermogen.