Zoek

Wanneer:
In het tweede deel van het jinjaar, na ‘jin voor jin’. Beperk het aantal tot maximum 4 en spreid de stages over het jaar.

Wat:
Jins kruipen tijdens hun jinjaar al een keertje in de huid van ‘de leiding’. Samen met de takleiding organiseren ze een vergadering voor een tak en nemen ze tijdens deze vergadering ook de taak van leiding op zich.

Belang:
De belangrijkste troef van stages bij jins is hen te prikkelen en warm te maken voor wat hen mogelijk volgend jaar te wachten staat. Het is een korte en bondige kennismaking en ze proeven van wat er achter de schermen van leiding-zijn allemaal bij komt kijken. Ze ervaren wat het is om verantwoordelijk te zijn voor een tak. Ze leren de eigenheid van de verschillende takken kennen als leiding en ontdekken een eerste glimp van hun eigen leidingskwaliteiten.

Stap voor stap:

  • Pols in het begin van het jaar of je jins erachter staan om stage te doen. Jins die niet van plan zijn leiding te worden, zouden kunnen afhaken bij teveel aan stage.
  • Verdeel je jins in kleine groepjes en laat de stages allemaal op dezelfde moment doorgaan bij de verschillende takken.
  • Breng je jins tijdig in contact met de takleiding van de tak waar ze stage zullen doen en omgekeerd. Vertel je jins wat er van hen verwacht wordt (voorbereiding van de activiteit, takraad, vergadering zelf, opruimen/afronden achteraf).
  • Volg de voorbereidingen en takraden als jinbegeleiding mee op. Pols even bij je jins of ze met een gerust hart naar de stagevergadering vertrekken.
  • Evalueer na elke jinstage met je jins hoe alles verlopen is. Liep alles naar wens? Hoe was het om een keertje leiding te zijn? ...

Opmerkingen:

  • Stage bij jins kan, maar het is zeker geen must. Jins kunnen ook op andere manieren kwaliteiten ontwikkelen en ontdekken die ze als leiding nodig zullen hebben, namelijk door hun jinjaar zelf in handen te nemen.
  • Als jins meerdere stages doen, laat ze dan telkens een andere tak uitproberen.
  • Wanneer jins stage doen, zie er dan op toe dat ze niet dienen als vervangleiding. De kans is groot dat ze te weinig begeleiding hebben, of een saaie ontbijtvergadering op hun bord geschoteld krijgen.
  • En kijk ook eens bij je buren. Een stage bij akabe valt best mee!