Zoek

Tips & weetjes over materiaal aanvragen:

 • Breng zelf geen gasflessen mee (= gevaarlijk transport), maar bestel ze gratis (max 3 tegelijk) via de materiaallijst. Lege ontleende gasflessen kan je gratis omruilen in de SiS-loods. Onze gasflessen hebben buitendraad; dus zorg voor ontspanners met binnendraad.
 • Spijtig, maar de hoeveelheid sjorhout waarover we beschikken is beperkt. Dit verplicht ons om bestellingen te limiteren, dwz voor grote sjorprojecten voorzie je best zelf (eigen) sjorhout. Maak van je sjorconstructie(s) een duidelijke schets en duid duidelijk aan hoeveel balken van hoeveel meter je nodig hebt. Voor de verdeling van het sjorhout baseren we ons op deze bijgevoegde schetsen => geen schets = geen recht op sjorhout. Het gebeurt dat de “volle” meter-balken op zijn en dat we in de plaats dan halve meters leveren, dwz je bestelde 20 balken van 3m, maar krijgt er van 2,5m of van 3,5m.
 • In de SiS-loods liggen nog wat resten spaanplaat, hardboard en panlatten. Zaag aub geen (nieuwe) grote platen en panlatten in stukjes, maar kom eerst eens kijken. Misschien bespaar je jezelf heel wat zaagwerk.
 • Heel wat kleinigheden zoals knikkers, ballen … heeft de SiS-ploeg nog in voorraad. Informeer eens bij de loodsverantwoordelijke.
 • Gebruik altijd vijzen en/of U-krammen (NOOIT nagels). Het maakt je constructie steviger, veiliger en gemakkelijker uit elkaar te halen en verminderd kwetsuren voor de SiS-transportploeg.
 • Wegens te milieuonvriendelijk vragen we je om geen zwarte/witte niet recupereerbare plastiek en piepschuim te gebruiken.       
  Andere zaken die behoren tot de lijst “NOT DONE” = een kopieerapparaat, surfplank of 50 verse broden achterlaten bij het afval op je grond of een compressor met nagelpistool gebruiken om constructies te "sjorren" om de 200 platen van je saloon mee vast te nieten!
 • De SiS-ploeg knutselt met plezier één of andere speciale creatie in elkaar als er voldoende tijd is. Zo een knutselwerkje aanvragen, doe je door bij de materiaallijst een duidelijke schets toe te voegen met daarop afmetingen, speciale voorzieningen, kleur, verstevigingen, attributen, werking, doel …       Voor het plaatwerk wordt er 7 euro/m² meer verrekend met je budget.
  Herbruikbare/ontleende knutselwerken worden in afspraak met de sis-loodsverantwoordelijke op zondag teruggebracht naar de SiS-loods.
 • De elektriciteitsvoorzieningen op de Hoge Rielen zijn voorzien op “sober” gebruik. Dit wil zeggen dat je best het gebruik van elektrische perculators, elektrische friteuses of braadslee, een elektrische rodeostier mijd! Gebruik zoveel mogelijk op gas! De gas krijg je trouwens ook gratis ter beschikking! Eigen stroomgeneratoren worden NIET toegelaten vanwege de lawaaihinder, de stank en de veiligheid.

<< Terug naar Materiaal