Zoek
Wat zijn talenten en wat kan je ermee doen?

Je talenten zijn iets heel persoonlijks voor jou. Deze komen later nog voor je van pas wanneer je je cv moet opmaken, alleen heten ze dan competenties. Per definitie zijn je talenten (of competenties dus) een samenstelling van:

  • kennis (theoretische en praktische kennis),
  • vaardigheden (het doen) en
  • attitudes (op de juiste manier).

Talenten vind je terug op alle mogelijke vlakken in scouting, of het nu gaat over sjorren, een vergadering leiden, medeleiding coachen, het lokaal brandveilig maken...

Het gaat daarbij niet enkel over de vaardigheden die je aanleert tijdens een vorming of die aansluiten bij je functie, maar ook over jouw persoonlijke eigenschappen, je eigen sterktes, dingen waar je in uitblinkt: een materiaalmeester die bijzonder goed gitaar kan spelen, een fourier die kapoenen met heimwee weet te troosten of een verkennerleider die bijzonder creatief is, … Stuk voor stuk scouts en gidsen met een hele reeks talenten.

Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft een pedagogische taak. We willen dat leden en leiding zich bewust zijn van hun talenten en hen de mogelijkheid aanbieden om er in te groeien. Dus onze taak is om jou te helpen bij het ontwikkelen van jouw competenties. 

Onze volledige visie op omgaan met competenties kan je hier lezen.

 

Wat doe je ermee?

Door het verduidelijken van talenten en competenties kunnen we duidelijkheid scheppen in twee richtingen:

  • Iemand met interesse in een bepaalde functie weet wat er zal verwacht worden of waar kansen liggen om zelf iets bij te leren of...
  • Een ploeg die op zoek is naar iemand voor een bepaald project kan aan de hand van een competentieprofiel duidelijk maken wie ze juist zoeken
  • Voor jezelf uitzoeken over welke talenten je beschikt, kan je duidelijk maken wat je nog kan leren en op welke plek, maar ook helpen bij bijvoorbeeld een sollicitatie. Wil je je eigen competentiebalans opmaken? Dat kan hier!

 

Soorten competenties?

  • Kerncompetenties: Deze komen rechtstreeks uit de visie en waarden (bij ons de basispijlers) van de Scouts en Gidsen Vlaanderen en zijn dus voor iedereen in de organisatie van belang. (voorbeeld: engagement: de leider die er elke week voor kiest om er te staan voor de kapoenen)
  • Gedragscompetenties: Dit zijn persoonlijke competenties en gaan uit van je eigen motivatie, waarden en houding. (voorbeeld: samenwerken, plannen en organiseren, stressbestendigheid, overtuigingskracht, inlevingsvermogen…)
  • Functiegebonden competenties: Deze competenties zijn verbonden aan een bepaalde functie. Door het uitvoeren van een bepaalde functie kan je dus deze competenties verder ontwikkelen. (voorbeeld: de competenties die je als groepsleiding verder ontwikkelt zijn organiseren, mondelinge communicatie, vergadering voorzitten…)
  • Technische competenties: Technische competenties gaan over je eigen capaciteiten, gebaseerd op jouw kennis en knowhow. (voorbeeld kennis van sjorconstructies, kennis Excel, kennis over verzekeringen…)