De massa tekens, letters en cijfers in dit deel van de site, is er voor groepsleiding. Of voor diegene die het wel wil worden. Als we de ledenstatistieken mogen geloven dan huppelden er 888 groepsleiders en 487 groepsleidsters rond.

Groepsleiding is de eindverantwoordelijke voor het spel van scouting in de groep en in de takken, en in het bijzonder voor het pedagogisch beleid van de groep en de begeleiding van de leiding."
Kortom, de taak van groepsleiding is ervoor te zorgen dat de groep goed functioneert.

Als groepsleiding wordt je verkozen met het kiesvisum, onder begeleiding van een districtscommissaris (DC). Zo zijn we zeker dat er democratische gekozen wordt binnen je groep. Deze DC zal je ook ondersteunen bij de rest van je taak als groepsleiding.

werkwinkels op Herfstontmoeting