Zoek
De zomerkampen

Wat met de binnenlandse kampen?

Op dit moment gaan wij ervan uit dat de zomerkampen niet in het gedrang zullen komen. Dat hangt uiteraard sterk af van de verspreiding van het coronavirus de komende maanden. Maar op dit moment ziet het ernaar uit dat de kampen kunnen doorgaan. Het zou kunnen dat er nog enkele maatregelen van kracht zijn, maar daar hebben we op dit moment nog geen informatie over.

Gebruik de tijd die jullie nu hebben om digitaal te vergaderen met mekaar. Je kan al heel wat spelen in mekaar steken. En misschien zelfs al eens brainstormen over de inkleding van het kamp.

Wat met de kampkeuringen?

Deze gaan in principe gewoon door. We vragen wel om deze tot en met 19 april enkel digitaal te organiseren. Vraag bij je districtscommissaris wat afgesproken is.

Ik heb nog een kampvisum nodig

Het kampvisum is  online beschikbaar. Aangezien onze hopper winkels gesloten zijn en deze publicatie niet beschikbaar is via de webshop vragen we om zo veel mogelijk het online exemplaar te gebruiken.

Wat met de buitenlandse kampen?

We raden aan voorlopig geen nieuwe initiatieven voor scouting naar het buitenland te plannen of te boeken naar komende zomer toe. We houden er rekening mee dat heel wat landen deze zomer hun grenzen nog steeds gesloten gaan houden, en hebben op dit moment geen zicht op de verdere verspreiding van het virus de komende maanden doorheen Europa.

Op dit moment zijn alle reizen naar het buitenland verboden. Dat kan je lezen op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken.

En wat als je al tickets hebt geboekt?

Groepen die al tickets hebben, raden we aan om de annuleringsvoorwaarden eens goed na te kijken. Neem contact op met je vliegtuigmaatschappij en duik in de kleine lettertjes van jullie contract of reservatie.

Denk ook al eens na over mogelijke alternatieve kamplocaties. Kan je aansluiten bij een binnenlands kamp? Organiseer je een kamp hier? Welke activiteiten kunnen het buitenlands avontuur mogelijks enigzins compenseren. Wat is er hiervoor nodig?