Zoek
Voor foeriers en kookploegen

Het virus wordt gelukkig niet snel overgedragen via voedsel. Toch zal ook de kookploeg enkele maatregelen moeten nemen.

Boodschappen doen

Leveringen zijn minder risicovol dan boodschappen doen. Vermijd onnodig verkeer naar de winkel. Spreek af wie van de foeriers boodschappen doet en noteer dit in het logboek. Volg in de winkel de voorschriften van toepassing. Draag een masker en respecteer de anderhalve meter afstand.

Eten bereiden en uitscheppen

Maakt je kookploeg of foerage deel uit van één en dezelfde bubbel?

  • Wees aandachtig voor goede handhygiëne.
  • Draag tijdens het klaarmaken van het eten mondmasker en handschoenen. Vuur en rubberen handschoenen gaan uiteraard niet samen.


Maakt de kookploeg eten voor verschillende bubbels?

  • Focus op een goede handhygiëne.
  • Gebruik handschoenen en mondmasker om het eten te bereiden en rond te brengen. Laat de leiding van de respectievelijke bubbels het eten zelf verdelen.
  • Zorg dat dezelfde foeriers telkens het eten aan dezelfde bubbel bezorgen. Noteer hun namen in het contactenlogboek.


Andere maatregelen

Zorg ervoor dat alles goed afgewassen is. Dat kan met water en afwasmiddel. De leden mogen samen afwassen. Na het afwassen ontsmet je wel best de wasbassins met afwasmiddel.

Keukenhanddoeken moet je dagelijks wassen (30 minuten in kokend water) of dagelijks vervangen. Zorg dus dat je er voldoende hebt.

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de veelgestelde vragen.