Huidige coronamaatregelen

Deze maatregelen gelden alvast tot 13 december 2020.

Activiteiten met leden (tot en met 12 jaar*)

• Werk in groepen van max. 50 personen.
  • Social distancing (1,5 m afstand) is niet verplicht tussen leden onderling, wel voor leiding en tussen leiding onderling.
  • Leiding draagt zowel voor, na als tijdens activiteiten een mondmasker.
  • Activiteiten vinden zoveel mogelijk buiten plaats. Gaat de activiteit toch binnen door, probeer dan de groep kleiner te maken.
  • Vermijd intens fysiek contact.
  • Overnachtingen zijn niet langer toegestaan.
  • Volg de hygiënemaatregelen op!
  • Stem ook zeker af met jullie stad, gemeente en provincie aangezien ook zij nog bijkomende maatregelen kunnen opleggen.

* leden geboren in 2008, of later, opgelet op 1/1/2021 verandert dit naar kinderen geboren in 2009 of later.

Activiteiten met leden (+12*)

Voor +12 jarigen is er helaas geen georganiseerd vrijetijdsaanbod (jeugd-sport-cultuur) meer toegestaan.

* leden geboren in 2007 en vroeger, opgelet op 1/1/2021 verandert dit naar kinderen geboren in 2008 of vroeger.

Activiteiten en vergaderingen met leiding (+18)

Voor +18 jarigen is er helaas geen georganiseerd vrijetijdsaanbod (jeugd-sport-cultuur) meer toegestaan.

Laat dit jullie niet weerhouden elkaar te zien en horen binnen de toegestane maatregelen (4p met afstand of creatief digitaal).

Evenementen en geldactiviteiten

• Alle evenementen moeten voorlopig afgelast of uitgesteld worden.
  • Ook voor geldactiviteiten en afhaalacties raden we, gezien de huidige cijfers, voorlopig aan om ze uit te stellen.

Heb je al grote kosten gemaakt of komt je groep hierdoor in grote financiële problemen? Dan kan dit in uitzondering wel doorgaan. Hierbij zijn onderstaande zaken belangrijk.

• Je beperkt je tot de functioneel noodzakelijke aanwezigen. Spaghettisaus maken met 20 personen is niet nodig.
  • Je neemt contact op met je gemeente om toestemming te vragen van een geldinzamelactie in georganiseerd verband. Steeds meer provincies en gemeenten leggen beperkingen op ivm verkoop of leveringen aan huis. In de provincies Oost- en West Vlaanderen is het bijvoorbeeld helemaal niet toegelaten (en daardoor dus ook niet verzekerd via onze ledenpolis).
  • Tijdens het volledige proces gelden de afstands- en mondmaskerregels.
  • Je werkt conform de horeca-regels, enkel afhaal of levering mogelijk, onder de volgende voorwaarden:
    • Niet binnen gaan bij levering
    • Tijdens het hele proces van bestellen, betalen en leveren continu minimum 1.5m afstand houden. Of zoveel mogelijk online organiseren.
  • Deur aan deur verkopen is niet toegelaten.