Hygiëne

In welke kleurcode we ons ook bevinden, deze hygiënemaatregelen blijven een heel werkjaar gelden.

Persoonlijke hygiëne

• Was je handen regelmatig. Zeker voor en na:
    • een activiteit
    • een maaltijd (inclusief tussendoortjes)
    • een toiletbezoek
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Gebruik (eenmalig) papieren zakdoeken i.p.v. stoffen zakdoeken.
  • Gebruik (eenmalig) papieren handdoeken na het handen wassen.
  • Gebruik afsluitbare vuilnisbakken om die papieren zak- en handdoeken in te gooien, die je liefst niet met je handen moet openen (pedaalemmers zijn ideaal).
  • Informeer je leden en hang posters op (pictogrammen met maatregelen, handen wassen, enz.)

Infrastructuur

• Reinig contactoppervlakken die door meerdere bubbels gebruikt worden. Doe dat telkens nadat daar ‘een bubbel geweest is’. Op het einde van jullie scoutsactiviteit maak je alles grondig schoon.
  • Verlucht gebouwen, ook tijdens de activiteiten. Laat ze overdag zoveel mogelijk open staan (als het niet regent).

Code geel en oranje

• Hou materiaal zoveel mogelijk binnen de bubbels.
  • Moet je toch gemeenschappelijk iets gebruiken of materiaal uitwisselen? Reinig of ontsmet dat dan telkens tussendoor.

Code rood

Vermijd activiteiten of spelen waar er veel materiaal binnen de bubbel gedeeld moet worden. Laat leden bijvoorbeeld eigen spel -of knutselmateriaal meenemen. Moet je toch binnen de bubbel gemeenschappelijk iets gebruiken of materiaal uitwisselen? Reinig of ontsmet dat dan telkens tussendoor.