Nationale evenementen en vorming

Groepsleidingscongres 'Scoutdagend'

Na een korte teaser op zaterdag 25 april met  DIGIDAGEND?!, is de kogel door de kerk. Op 17 oktober 2020 zullen we het gemiste congres inhalen. Dan zal er een volwaardig congres zijn waar jullie kunnen ontmoeten, stem geven, uitwisselen, ... Hou onze website in de gaten voor meer informatie.

Voor wie nog even wil terugkijken naar Digidagend?! Hier kan je alles terugvinden.

Herfstontmoeting

Herfstontmoeting gaat normaal gezien door van 28-30 augustus. De overheid verbiedt massa-evenementen tot 31 augustus. Zodra we weten of ook herfstontmoeting onder deze regeling valt, zullen we meer duidelijkheid hebben of HO kan doorgaan.

Vorming in scouting

Paascursussen
Alle vorming is voor het hele jeugdwerk afgelast. Wie ingeschreven was, ontving informatie vanuit Vorming in scouting.

Informatie over vormingscursussen tijdens de zomer volgt zo snel mogelijk.

Ondertussen verspreiden we een veel leuker virus: deel jouw favoriete vormingsmoment met #dreamingofvorming!

Evaluatie kadervorming
Het evaluatiemoment om een vormingsattest te verkrijgen, wordt versneld afgeschaft vanaf 1 april 2020.

Iedereen die vanaf 13 maart 2017 aan een cursus begon  en zijn of haar stage heeft voltooid heeft, krijgt het attest. Tenminste als je evaluatie in de kavotool in orde is. Is dat niet het geval? Trek je stageplaatsverantwoordelijke dan aan de mouw.

We maken de attesten in de loop van de komende weken aan. Met vragen kan je terecht op het nationaal secretariaat van Scouts en Gidsen Vlaanderen (03 231 16 20) of vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be.

Het evaluatiemoment van 1 mei zal dus niet doorgaan. En ook op Herfstontmoeting zal dat niet langer nodig zijn.