Nationale evenementen en vorming

Extra maatregelen

Alle evenementen staan tijdelijk on hold na het overleg van de Vlaamse overheid op 27 oktober. Deze maatregel staat los van de gekende kleurcode. Een einddatum is nog niet bekend.

Groepsleidingscongres 'Scoutdagend'

Het geplande groepsleidingscongres 'Scoutsdagend' van 25 april 2019 werd geannuleerd. De digitale teaser Digidagend?! was een groot succes. Voor wie nog even wil terugkijken naar Digidagend?! Hier kan je alles terugvinden.

Helaas, zullen we het gemiste congres ook niet kunnen inhalen op 17 oktober 2020..... We houden alle groepsleiding op de hoogte van hoe we met de input die jullie gaven op Digidagend, aan de slag gaan!

Vorming in scouting

Alle vormingscursussen werden gezien de huidige evolutie in coronacijfers geannuleerd.

Evaluatie kadervorming
Het evaluatiemoment om een vormingsattest te verkrijgen, wordt versneld afgeschaft vanaf 1 april 2020.

Iedereen die vanaf 13 maart 2017 aan een cursus begon  en zijn of haar stage heeft voltooid heeft, krijgt het attest. Tenminste als je evaluatie in de kavotool in orde is. Is dat niet het geval? Trek je stageplaatsverantwoordelijke dan aan de mouw.

We maken de attesten in de loop van de komende weken aan. Met vragen kan je terecht op het nationaal secretariaat van Scouts en Gidsen Vlaanderen (03 231 16 20) of vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be.