Nationale evenementen en vorming

Groepsleidingscongres 'Scoutdagend'

Na een korte teaser op zaterdag 25 april met  DIGIDAGEND?!, is de kogel door de kerk. Op 17 oktober 2020 zullen we het gemiste congres inhalen. Dan zal er een volwaardig congres zijn waar jullie kunnen ontmoeten, stem geven, uitwisselen, ... Hou onze website in de gaten voor meer informatie.

Voor wie nog even wil terugkijken naar Digidagend?! Hier kan je alles terugvinden.

Herfstontmoeting

In het licht van de strijd tegen toenemende verspreiding van corona, zal na 1 augustus worden bekeken of en hoe de lokale light-editie van HO20 al dan niet mogelijk wordt. Je kan het Doe-HO-zelf- pakket bestellen, al is het maar om je collectie aan te vullen, maar we weten op dit moment nog niet welke kant het uitgaat voor Herfstontmoeting....

Vorming in scouting

De vormingscursussen tijdens de zomer gaan door! Bekijk de agenda en reserveer jouw plaatsje!

Evaluatie kadervorming
Het evaluatiemoment om een vormingsattest te verkrijgen, wordt versneld afgeschaft vanaf 1 april 2020.

Iedereen die vanaf 13 maart 2017 aan een cursus begon  en zijn of haar stage heeft voltooid heeft, krijgt het attest. Tenminste als je evaluatie in de kavotool in orde is. Is dat niet het geval? Trek je stageplaatsverantwoordelijke dan aan de mouw.

We maken de attesten in de loop van de komende weken aan. Met vragen kan je terecht op het nationaal secretariaat van Scouts en Gidsen Vlaanderen (03 231 16 20) of vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be.