Structuurvrijwilliger tijdens corona

In het algemeen gelden dezelfde regels als voor leiding. De afstand van 1,5 meter moet altijd gewaarborgd worden. Als dit niet kan, is het dragen van een mondmasker verplicht. Kom maximum met 50 personen tegelijkertijd samen op dezelfde plek. De bubbelregel geldt dus niet voor +18 jarigen. Voor de rest hopen we vooral samen te bouwen aan een warm scoutsjaar.

Vergaderen

Dit kan met de nodige maatregelen. De afstand van 1,5 meter moet altijd gewaarborgd worden. Als dit niet kan, is het dragen van een mondmasker verplicht. De groep mag max. 50 personen tellen. Vergader bij voorkeur buiten of zorg voor voldoende verluchting.

Vergaderen in het Scoutshuis of op andere Hopper Jeugdverblijven kan. Informeer jullie goed over de maximum capaciteit van de vergaderlokalen. Ook de tuin van het Scoutshuis kan gereserveerd worden. Koken in het scoutshuis is momenteel niet mogelijk.

Weekends met je gouw of ploeg

Dit kan, ook met overnachtingen (niet in code rood). Zorg ervoor dat de maatregelen het volledige weekend gevolgd kunnen worden (afstand, maskers, hygiëne). Ook hier mag je maximum met 50 personen aanwezig zijn.

Wees je ook bewust van de regels die in de maatschappij gelden. Wanneer je met je ploeg of gouw het terrein verlaat, kan er gek opgekeken worden wanneer je met een grote groep volwassenen bent, ook al wordt er afstand gehouden.

Activiteiten en weekends met leiding

Dit kan met max 50 personen. Dezelfde regels gelden hier als bij weekends met gouwen of ploegen.

Activiteiten en weekends met leden (-18jaar)

Dit mag in bubbels van maximum 50 personen. Overnachten mag niet in code rood. Hier gelden dezelfde regels als op activiteiten met overnachting voor groepen.

Wees je bewust van de extra moeilijkheden. Misschien is extra communicatie met de ouders dit jaar noodzakelijk? Zij kennen jullie niet.

Vorming geven met je ploeg

Dit mag wanneer er afstand gehouden kan worden. Als dit niet kan, is het dragen van een mondmasker verplicht.

Maak op voorhand goede afspraken met de groep aan wie je vorming geeft. Zorg ervoor dat de groep waar je vorming aan geeft niet groter is dan 50 personen (met jou erbij).

Cursussen

De vormingscursussen in het najaar gaan door! Bekijk de agenda en reserveer jouw plaatsje!

Aangezien dit over cursussen met leiding gaat, moet hier afstand gehouden worden. We bekijken momenteel hoe dit praktisch in zijn werk zal gaan.

Hou de leiding geïnformeerd

We proberen onze website zo goed mogelijk up to date te houden. Wanneer er grote zaken veranderen, communiceren we dit natuurlijk ook naar leiding. Gouwen en districten zijn echter ook een zeer belangrijk communicatieluik. Op de coronapagina's van deze website,  vinden jullie steeds de laatste informatie.

Verbondsraden

De verbondsraad van oktober zal er anders uitzien als normaal. We splitsen deze op in een online en een live stuk. Dit is een test, we zullen na de eerste editie bekijken hoe we de rest van het jaar invullen.

• Verbondsraad (online): vrijdag 2 oktober tussen 19u30 - 21u30
    Hier maken we ruimte voor het formele gedeelte van de verbondsraad.
    We merkten tijdens de verbondsraad van mei dat dit luik online goed en efficiënt tot zijn recht kwam.
    Gouwen kunnen er ook voor kiezen om gezamenlijk in te bellen.
  • Verbondsforum (live): zaterdag 3 oktober tussen 9u - 14u of 14u30 - 19u30
    Hier duiken we dieper in twee thema’s, denken we samen na en zien we elkaar vooral live terug!
    Dit zal op het Hopper Jeugdverblijf Moerkensheide (De Pinte) in buitenlucht gebeuren in 4 groepen van max 50 personen.
    Je kan zelf kiezen tussen voor- of namiddag, wel moedigen we een fijne mix aan ;).