Tips voor online activiteiten tegen coronaverveling

1. Online samenspelen

Ook via sociale media kan je activiteiten organiseren. Gebruik TikTok of Whatsapp om challenges uit te schrijven. Maak instructievideo's voor de leden om hun knopenkennis bij te spijkeren. Of maak een indrukwekkende Flip the Switch-, Paper Towel- of Dedos-challenge (die laatste uiteraard met een scoutslinker). Vergeet niet om alles te taggen met @scoutsgidsenvl of #scoutsengidsenvlaanderen.

Je kan ook deelnemen aan de online jeugdbeweging tegen coronaverveling. Een spontaan initiatief van drie groepsleiders van Scouts Sint-Aloysius uit Aalst. Ze hebben bijna 40.000 leden. Het nodigt je uit om toch een beetje scoutswerking te hebben in het weekend.

2. Spelenbundels

Ploeg Akabe riep op zijn Facebookpagina groepen op om spelenbundels te posten. Er staan er al een heleboel op. Ook leuk voor kapoenen en zeehondjes en kabouters en (zee)welpen.

3. Een digitale sjorwedstrijd

Via het programma Sketch-up kan je ook sjorren! En via deze startersset heb je al het digitale materiaal dat je nodig hebt. Zo hebben jullie tegen deze zomer al elke mogelijke versie van zeteltjes, een eethoek of een vlaggenmast uitgeprobeerd. Wil je je knopenkennis wat opkrikken? Dan kan je meedoen met de lockdown versus knopen-challenge van ploeg Technieken.

4. Lees! Of leer iets nieuws

De Jungleavonturen van Shanti en Mowgli of De Steen van Nowan, het kapoenenverhaal nog niet gelezen? Dan is het nu het moment. Te koop via de webshop van Hopper. Duik in de wereld van deze figuren en bedenk wat je de komende weken kan doen.

Of verdiep je in de takboekjes, de basiswerken voor wie in leiding staat. Gratis te downloaden.

5. Doe mee aan de berenjacht

Zet een beer achter het raam. Als ouders met hun kinderen gaan wandelen, kunnen ze op berenjacht gaan!