Weekends en meerdaagse activiteiten

Extra maatregelen (update 27 oktober)

Alle activiteiten met overnachting staan tijdelijk on hold en dit tot 1 maart 2021. Deze maatregel staat los van de gekende kleurcode.

Algemeen

Ga je op weekend? Als het volgens de huidige kleurcode kan, denk dan aan het volgende:

• Een trektocht (meerdaagse waarbij je elke nacht op een andere plek slaapt) is niet toegelaten.
  • In Wallonië gelden voor +12jarigen andere jeugdwerkregels (+12-jarigen dragen een mondmasker als de social distancing niet gegarandeerd kan worden, ook binnen hun bubbel). Hou je daaraan.
  • Buitenlandse weekends of meerdaagse activiteiten zijn toegestaan tot 150 km buiten de landsgrenzen. Check het reisadvies voor onze buurlanden hier.

Check altijd vóór vertrek welke regels op je bestemming van kracht zijn.

Heb je nog vragen over jullie buitenlandse kampen tijdens zomer 2020 (oa annulatie van tickets), klik dan hier.

Code Geel

• Overnachtingen zijn toegelaten voor leden, zonder social distance en in bubbels van max. 50 personen.
  • Overnachtingen voor leiding zijn toegelaten in groepen van max. 50 personen. Dit wil zeggen dat er altijd afstand bewaard moet worden of een masker gedragen moet worden.
  • Contact met externen moet altijd vermeden worden.
  • Leefweken zijn toegestaan in code geel.

Code oranje

• Overnachtingen zijn toegelaten voor leden. Voor -12-jarigen mag dit in bubbels van 50 personen, voor 12 tot 18-jarigen in bubbels van 20 personen. Ook al slaap je enkel binnen en vinden al je activiteiten buiten plaats.
  • Dit geldt ook voor slapen in tenten, enkel een afdak of shelter wordt gezien als een volwaardige buitenruimte.
  • Het mondmasker mag voor 12 tot 18 -jarigen 's nachts uit, maar met 1,5 meter afstand (te rekenen vanaf je hoofd), in een goed verluchte ruimte.
  • Overnachtingen voor leiding zijn verboden, met uitzondering van nationale vormingsinitiatieven. Leefweken zijn verboden.

Code rood

Overnachtingen zijn in de vakanties niet mogelijk, met als uitzondering:
- voor -12 zijn overnachtingen in schoolvakanties toegestaan.
- voor 12-14 zijn overnachtingen in schoolvakanties enkel toegestaan met extra voorwaarden van minimaal 4 nachten, maximale ventilatie en afstand houden.
- voor +15-jarigen is meerdaags aanbod mogelijk maar enkel zonder overnachting.