Nieuwe groep opstarten?

Heb je interesse om een nieuwe groep uit de grond te stampen ? Hier nog enkele tips om mee te nemen !

Wie neemt initiatief ?

Iedereen kan dit, jongeren, ouders,...  zolang men ervoor zorgt dat alle voorwaarden om aan scouting te doen vervult zijn en er genoeg engagement is.

Is er plaats voor een nieuwe groep ?

• Is er genoeg interesse om een nieuwe groep op te starten? focus je vooral op een straal van 5 kilometer rond het terrein waar je van plan bent om je groep te vestigen.
  • Probeer op de hoogte te komen of er wel nood aan is om een nieuwe groep op te starten. Als je zelf niet aan deze info kunt geraken neem je best contact op met je lokale jeugddienst of met Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Mogelijke eerste stappen

• Begin er niet alleen aan, verzamel een groepje vrijwilligers die mee ondersteunen (drie tot vijf personen voldoet).
  • Ga op zoek naar een locatie. Dit gaat makkelijker in samenwerking met de gemeente, lokale scholen etc.
  • Neem contact op met een pedagogisch stafmedewerker, die je in contact brengt met de lokale verantwoordelijke; de districtscommissaris.
  • Leiding vinden.
  • Leden werven.
  • Communicatie naar de buitenwereld: website opstarten, eventueel al een facebookpagina openen en zorgen voor 1 vaste contactpersoon.

Onze verwachtingen

Natuurlijk hebben we als Scouts en Gidsen Vlaanderen ook enkele verwachtingen, deze vind je hier.

Eerste hulp bij opstarten?

Voor meer info kunt u contact opnemen met de Dienst Structuren:
structuren@scoutsengidsenvlaanderen.be of +32 3 231 16 20