Samenwerking met een school - Brede School

Samenwerkingsvormen - Brede School

Een school is een prima partner om:

Brede School

Wat is het?

‘Brede School’ vertrekt van het idee dat kinderen zich ontwikkelen op verschillende plaatsen: op school, thuis, in de sportclub, bij de scouts. Ouders, leraars, sportleraars en scoutsleiders, iedereen neemt een rol op in de opvoeding van kinderen. Zo leer je bij de scouts bijvoorbeeld op een heel andere manier. In een Brede School werken de partners uit de buurt meer samen om de ontwikkelingskansen voor kinderen te vergroten.

Verschil met andere samenwerkingen met scholen?

Brede scholen bestaan in verschillende vormen omdat het altijd lokale projecten zijn. In ieder geval staat een Brede School per definitie meer open om samen te werken; het is een expliciet engagement.

What's in for me?

De term 'brede school' opent vaak deuren. En niet enkel de deuren van de school, maar de deuren van een heel netwerk aan partners die je op allerlei manieren kunnen helpen.

Meer weten?

• Brede School als concept
  • Brede School in jouw buurt? Informeer bij de jeugd-en onderwijsdienst van je gemeente.
  • Over & Weer-artikel met scoutsvoorbeelden