Wat doet een stadsondersteuner?

Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft in Brussel tien scoutsgroepen. De stadsondersteuning heeft als functie scouting in de hoofdstad te realiseren.

Stadsondersteuning is ontstaan in 1992 in Brussel. VVKSM nam destijds de keuze om stadsgroepen extra te ondersteunen, gezien scouting in de stad niet evident bleek.

De districtscommissaris is het eerste aanspreekpunt voor de groepen en werkt mee aan de kwaliteit van scouting in de groep. De stadsondersteuner ondersteunt waar nodig en speelt vooral een rol in het zorgen voor continuïteit in het jeugdbeleid en netwerk van scouting in Brussel.

• Ondersteuning op maat: info, advies en daadwerkelijke hulp op vraag van de groep, het district of de gouw! Je kan langskomen met vragen in verband met leden- of leidingstekort, problemen met je lokalen of vragen over subsidies.
  • Vertegenwoordiging: door mee te werken aan het jeugdbeleid in Brussel, te zetelen in de Brusselse jeugdraad en regelmatig contacten te onderhouden met de jeugddienst.
  • Overleg: niet alleen scouts en gidsen hebben een stadsondersteuner, ook andere jeugdbewegingen in Brussel hebben ondersteuning van een beroepskracht. Zowel met de stadsondersteuners van Scouts en Gidsen Vlaanderen, als met andere Brusselse jeugdwerkers zit Naomi vaak rond te tafel om gezamelijke projecten/ideeën uit te werken.
  • Projecten: in een grote stad ontspruiten regelmatig nieuwe projecten. De stadsondersteuner ondersteunt bestaande projecten en zet ook graag mee haar schouders onder vernieuwende projecten.

De stadsondersteuner voor Brussel is Naomi Costrop.

Je kan haar contacteren door een mail te sturen naar regiobrussel@scoutsengidsenvlaanderen.be of te telefoneren naar 02/411.25.35

Meer info over de Brusselse scoutsgroepen vind je ook terug op www.scoutsengidsenbrussel.be .