Zoek

Avondje HO 2.0 - Opleiding conflicthantering

Tijdens het avondje HO willen we ook een opleiding aanbieden.

Het idee?

Kom met 2 per ploeg/gouw en stuur 1 iemand naar de opleiding en 1 iemand naar het avondje (infosessie).

Zo hebben jullie als poeg/gouw alle info!

Wie?

Jan Devyver, is een docent met jarenlange ervaring in het geven van lessen conflicthantering aan diverse doelgroepen.

Wat?

De opleiding bestaat uit 2 delen. Deel 1: ‘conflicthantering’ en deel 2: ‘agressiebeheersing’. De cursus bestaat voornamelijk uit oefensituaties waarna een kort theoretisch kader wordt geschetst. De cursist krijgt handige tools aangereikt welke direct hanteerbaar zijn in de praktijk. Een uitgewerkt stappenplan wordt aangeboden en het reflectief vermogen van de cursist wordt aangewakkerd. Een beknopt theoretisch kader van basis skills binnen de conflicthantering wordt aangereikt. Deze opleiding wordt aangepast in functie van de voorkennis van de cursist.

Het is wenselijk om tijdens de opleiding te werken met situaties uit de praktijk. Tevens is het belangrijk dat er wordt geoefend met real scenario’s zodat de kloof tussen theorie en praktijk wordt verkleind.

Deel 2 gaat uitsluitend over agressie en agressiebeheersing. Het doel is om via rollenspel de verschillende soorten van agressie te kunnen herkennen en benoemen zodat er adequaat, professioneel en doelgericht op gereageerd kan worden.

Wanneer?

Op 21 mei 2019. OPGELET: de opleiding loopt van 19u tot 22u30!

Voorbereiden?

Om het zo interressant mogelijk te maken voor jezelf bedenk je je best vooraf al enkele situaties die je al eens tegenkwam op HO.

Datum 21 May 2019 19:00 tot
21 May 2019 22:30
Locatie Scoutshuis
Wilrijkstraat 45
2140 Borgerhout
Organisator Organisatie Herfstontmoeting
Contacteer organisator
Doelgroep Alle leiding
Javascript is required to view this map.