Europese jamboree 2021 Polen

Europese Jamboree

Wat ?

De Europese Jamboree 2020* in Polen is een internationaal scoutskamp dat georganiseerd wordt door de Poolse scoutsorganisatie in samenwerking met WOSM & WAGGGS. Het heeft hetzelfde concept als de Wereld Jamboree maar dan veel gezelliger! Het is een tentenkamp waar 16 000 scouts en gidsen uit heel Europa naartoe zullen gaan.

Anders dan een Wereld Jamboree die elke 4 jaar wordt georganiseerd, is de Europese Jamboree is een uniek evenement. Sinds de vorige Europese jamboree in het Verenigd Koninkrijk gingen er 15 jaar voorbij.
Niemand weet wanneer er nog een kans komt om mee te gaan naar een fantastische Europese Jamboree, grijp daarom nu je kans!

*Als gevolg van de pandemie COVID-19 gaat de Europese Jamboree door in de zomer van 2021. Voor meer informatie ga naar volgende pagina.

Waar ?

De Europese Jamboree zal plaatsvinden in Polen. Meerbepaald in het Sobieszewo district in de stad van Gdańsk. Het is omringt door de Śmiała Wisła in het westen, de Martwa Wisła in het zuiden, de Przekop Wisły in het oosten en om het af te ronden, de baai van Gdańsk aan de Baltische ze in het noorden. Het eiland is een stuk van de Mierzeja Wiślana.

Sobieszewo is een eiland van een 35 km2 met meer dan 1000 ha bos en 11 km strand. Op het eiland zijn er twee natuurparken: Ptasi Raj (Birds’ Paradise) in het westen van Śmiała Wisła en Mewia Łacha (Seagull Dune) in het oosten, bij Przekop Wisły.

Op het eiland is er plaats voor sport & spel op het strand. Activiteiten zoals zeilen, vlottentochten,… op het water. Scouts & Gidsen technieken, een trektocht door de natuur, community service met locale scouts en nog zoveel meer!

Sobieszewo

Wanneer ?

De jamboree zelf gaat door van 2 t.e.m. 13 augustus 2021, maar deelnemen is méér dan alleen elf fantastische dagen. We doen ook een aantal voorbereidingsweekends en/of -dagen. Tijdens deze weekends worden er patrouilles gevormd en leert iedereen elkaar beter kennen.

De exacte data voor leden, leiding en IST kan je hier vinden.

Prijs ?

De deelnameprijs voor het Belgische contingent is 920 euro.

Deze prijs is opgebouwd uit verschillende kosten, namelijk 53% van het bedrag is nodig voor de betaling van de Jamboree zelf, 22% voor het transport. Voorafgaand worden er verschillende weekends/activiteiten in België georganiseert die 13% voor hun rekening nemen, de resterende 12% omvat de administratie, promo, publicaties, …

Datum 02 August 2021 09:36 tot
13 August 2021 09:36