Groepsleidingscongres 2020: werkgroep inhoud

Het groepsleidingscongres wordt om de 3 jaar georganiseerd. Het is een dag waarop groepsleiding uit heel Vlaanderen en Brussel samenkomt, uitwisselt, inspraak heeft over het beleid van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Zin om mee te denken over de inhoud van het Groepsleidingscongres in 2020?
Dat kan!
Op deze werkgroep inhoud denken we onder andere na over:

• hoe het proces naar het groepsleidingscongres vorm krijgt
  • wat het thema zou kunnen worden
  • wat we inhoudelijk zullen doen
  • hoe we zoveel mogelijk inspraak geven aan groepsleiding.

Promo, logistieke en praktische zaken worden in een andere werkgroep besproken die in mei '19 zal starten. We komen vanavond een tweede keer samen voor de voorbereidingen voor het groepsleidingscongres in 2020! Was je er de eerste keer niet bij? Geen enkel probleem, we kunnen op voorhand een woordje uitleg doen van wat er de eerste keer werd besproken.

Ben je groepsleiding? Lid van een ploeg? Lid van een gouw? Districtscommissaris? Iedereen die mee wil nadenken is meer dan welkom!  Nog vragen? Mail naar groepsleidingscongres@scoutsengidsenvlaanderen.be

Goesting om mee te doen? Schrijf je hieronder in!

• openingsrondje
  • Samenvatting van vorige werkgroep en de denkoefening die we op verschillende vergaderingen gedaan hebben
  • Een visie op het congres (algemeen kader)
  • Tot de 'insteek' van het groepsleidingscongres komen (aka thema/onderwerp/inhoud)
  • Concreet afspreken over de verbondsraad
  • Eens we tot een insteek gekomen zijn worden de komende vergaderingen wat concreter: welke rol wil je dan opnemen?

Datum 17 januari 2019 19:30 tot
17 januari 2019 22:00