JAMBOREE21 – the Swedish National Jamboree - ZWEDEN

In 2021 organiseren de gidsen en scouts van Zweden een nationale Jamboree, Jamboree21, in het zuiden van Zweden. Van 31 juli tot 7 augustus zullen zij een nieuwe wereld van vriendschap en avontuur creëren. Een duurzame wereld waar duizenden scouts elkaar ontmoeten en samen hun dromen en ambities waarmaken.

We nodigen graag scoutinggroepen van over de hele wereld uit om samen met ons deze wereld te creëren. Om een ​​fantastische jamboree-ervaring te delen en eraan bij te dragen.

Wat is een Zweedse Jamboree?

Een Zweedse nationale jamboree verzamelt ongeveer 10-15 000 deelnemers en wordt om de vier jaar gehouden. De Zweedse jamborees zijn grote evenementen, maar toch met het gevoel dicht bij de natuur te zijn. Ze zijn de perfecte mix van een sociale stedelijke samenleving en een natuurlijk buitenleven. Een plek van vriendschap en Zweedse fika. Gewoon op zijn best scouten!

Bij een jamboree laten we alle vooroordelen en conflicten achter ons en stappen we in een wereld van begrip en samenwerking. We openen onze geest om nieuwe oplossingen en nieuwe manieren te creëren om een ​​positieve verandering in ons leven, in onze samenleving en in de wereld te bereiken. Samen.

Het Jamboree21-thema

Het thema voor Jamboree21 is duurzaamheid, bepaald door de UN Sustainable Development Goals. De jamboree wordt een spannende reis waarbij de deelnemers hun eigen manieren kunnen ontdekken om van de wereld een betere plek te maken. Duurzaamheid zal een thema zijn dat van invloed is op alles wat we doen, zowel wat we doen als hoe we het doen. Samen streven we ernaar om de eerste klimaatpositieve jamboree ooit te maken.

Wanneer: 31 juli - 7 augustus 2021

Waar: Norra Åsum, net buiten de stad Kristianstad in Skåne, het meest zuidelijke deel van Zweden. De camping ligt dicht bij de plaats waar de World Scout Jamboree in 2011 werd gehouden en biedt een mooie verscheidenheid aan open velden, bossen en bosjes.

WHO? Alle leeftijden zijn welkom, maar we bieden een specifiek programma voor deelnemers in de leeftijdsgroepen 10-11, 12-14 en 15-17 jaar. Die 18 jaar of ouder kunnen deelnemen als leider van een groep scouts of als kampstaf (IST).

Datum 31 July 2021 09:52 tot
07 August 2021 09:52