Kampsalon district 't Brugse Vrije 2020

Net zoals vorig jaar organiseert district 't Brugse Vrije dit jaar terug het kampsalon: vorming voor alle leiding én Jin van district ‘t Brugse Vrije. Van Jin naar eerstejaars tot doorgewinterde leiding, voor elk wat wils! De verschillende workshops worden volledig gratis aangeboden. De vorming heeft als doel scherp te staan om een schitterend en deugddoend kamp voor te bereiden.

Het kampsalon gaat dit jaar door bij Scouts Sint-Hubertus (Koude Keuken, Legeweg 269, Sint-Andries). Aanmelden kan vanaf 20u, om 20u30 stipt beginnen de sessies. Achteraf kan je natuurlijk nog napraten aan de bar.

Ons aanbod bestaat dit jaar uit 5 vormingen. Je kiest zelf welke je volgt, maar je moet om praktische redenen wel inschrijven.

- EHBO
Een ervaren begeleider van Het Vlaamse Kruis komt uitleg geven over de meest voorkomende wonden en letsels die kunnen voorkomen op scoutskamp en over hoe je deze wonden verzorgt.

- Pesten
Een praktische sessie over hoe je als leiding om kan gaan met pesten binnen je tak.

- Ecologie
Minder is meer! Hoe kan je de ecologische voetafdruk van jouw tak verminderen en wat zijn de voordelen van lokaal kopen op kamp? In deze vorming is voldoende ruimte voor discussie en uitwisseling.

- Groepsadministratie
Een ledenlijst van jouw tak afdrukken? Snel de contactgegevens van de ouders van een ziek lid nodig op kamp? Wil je een mail sturen naar alle ouders van jouw scoutsgroep? De groepsadministratie heeft veel handige functies, ontdek ze hier allemaal.
BELANGRIJK: we gaan zelf aan de slag met de groepsadmin, neem dus zeker je laptop mee.

- Activiteiten voor grote groepen
Heb je een grote tak en wil je niet voor de zoveelste keer dikke bertha of schipper mag ik overvaren spelen? Ontdek hier alles over originele en toffe activiteiten die je met grote groepen deelnemers kan spelen.

Datum 21 March 2020 20:00 tot
21 March 2020 23:00