OPLEIDING BEGELEIDER TOUWENPARCOURS

Zin om touwenparcoursbegeleider te worden? Dan hebben we maar 1 boodschap voor jou: ge kunt den boom in!

Hoe word je Begeleider Touwenparcours?
Op 2 weekends (8-10 nov & 22-24 nov*) leer je alles om op een veilige manier het touwenparcours van de Kluis te begeleiden (valimpact, rapel, voortbewegen op hoogte, reddingstechnieken,..). De opleiding gebeurt door ervaren Touwenparcoursbegeleid(st)ers. Aansluitend volgt een dag waarop je je pasje tot instructeur touwenparcours kan behalen. We voorzien ook een vormingsdag vol tips over hoe je op korte tijd zoveel mogelijk uit een teambuilding/groepsproces kan halen.

*je hoeft je enkel voor dit evenement in te schrijven, dan ben je automatisch ook ingeschreven voor het volgende weekend.

Voor wie?
Voor alle leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen die minstens 22 jaar zijn en minimum 3 jaar in leiding staan/stonden.

Wat hebben we te bieden?

- de fantastische ervaring om een groep givers, jins, leiding of akabegroepen te begeleiden
- erkende opleiding tot 'rope rescuer'
- avontuurlijke momenten (bv een nachtelijk bezoekje aan het touwenparcours, reddingstechnieken, touwenparcours in de sneeuw,...)
- gratis vernieuwen van je pasje
- professionele bijscholingen

Wat verwachten we van jou?
- dat je minstens 6 weekenddagen per scoutsjaar vrij bent om een scouts- en gidsengroep te begeleiden;
- dat je bereid bent om je na te scholen (Elke 2 jaar je pasje vernieuwen, mee gaan op 'roodhelmweekend' waarbij begeleiding samen oefent)
- dat je je voor minstens 2 jaar engageert.

Datum 08 November 2019 20:00 tot
10 November 2019 16:00