OPLEIDING BEGELEIDER TOUWENPARCOURS

Zin om touwenparcoursbegeleider te worden? Dan hebben we maar 1 boodschap voor jou: ge kunt den boom in!

Hoe word je Begeleider Touwenparcours?
Op vijf dagen leer je de technische kneepjes om op een veilige manier het touwenparcours van de Kluis te begeleiden. De opleiding gebeurt door ervaren Touwenparcoursbegeleid(st)ers. Aansluitend volgt een dag waarop je je pasje tot instructeur touwenparcours kan behalen.

We voorzien ook een vormingsdag vol informatie over hoe je op korte tijd zoveel mogelijk uit een groepsproces kan halen.

Voor wie?
Voor alle leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen die minstens 22 jaar zijn en minimum 3 jaar in leiding staan/stonden.

Wat hebben we te bieden?
- de fantastische ervaring om een groep te begeleiden
- avontuurlijke momenten met de ploeg (bv een nachtelijk bezoekje aan het touwenparcours, reddingstechnieken, touwenparcours in de sneeuw,...)
- gratis vernieuwen van je pasje
- professionele bijscholingen

Wat verwachten we van jou?
- dat je minstens 6 weekenddagen per scoutsjaar vrij bent om een scoutsgroep te begeleiden;
- dat je bereidt bent om je na te scholen (Elke 2 jaar je pasje vernieuwen, mee gaan op 'roodhelmweekend' waarbij begeleiding samen oefent)
- dat je je voor minstens 2 jaar engageert.

Opleiding bestaande uit 3 weekends technische opleiding inclusief examen. Gevolgd door een inhoudelijk vormingsweekend met het hele touwenteam.

Je krijgt een certificaat van "rope rescuer"

Je wordt opgenomen in ons team en begeleid groepen givers, jins, akabe en leiding voor een dag teambuilding op het touwenparcours.

De opleiding wordt gespreid over 2 weekends:

8-9-10 november 2019

22-23-24 november 2019

Wat meenemen?

stevige schoenen
kledij aangepast aan het weer, goede regenjas evt ook regenbroek
slaapzak en matje
werkhandschoenen