OPLEIDING BEGELEIDER TOUWENPARCOURS (M/V/X)

Instructeurscursus Touwenparcours

Met deze opleiding start je een carriere in de touwenparcoursploeg van De Kluis.

Op vijf dagen leer je de technische kneepjes om op een veilige manier het touwenparcours van de Kluis te begeleiden. De opleiding wordt gegeven door ervaren Touwenparcoursbegeleid(st)ers. Voorkennis is niet vereist.

We voorzien ook een verplicht vormingsweekend vol informatie over hoe je op korte tijd zoveel mogelijk uit een groepsproces kan halen. Verplichte kost voor de nieuwelingen. (ergens in najaar)

Voordat je effectief kan begeleiden, moet je een technisch examen afleggen, op de zogenaamde "pasjesdag". (datum te bespreken)

Iedereen van de ploeg hernieuwt zijn pasje elke 2 jaar.

Wat verwachten we van jou?

• dat je minstens 6 weekenddagen per scoutsjaar vrij bent om een scoutsgroep te begeleiden;
  • dat je op minimum 4 van de 6 roodhelmdagen (= navorming techniek + begeleiden en werkdag) aanwezig bent;
  • dat je je voor minstens 2 jaar engageert.

Vragen over Instructeurscursus Touwenparcours?

Mail naar touwen@scoutsengidsenvlaanderen.be

Datum 11 augustus 2017 20:00 tot