Zoek

Opleiding conflicthantering

Deze opleiging is bedoeld voor alle medewerkers van Gouwen en Ploegen op HO.

We willen je handvaten geven hoe je moet handelen in een conflictsituatie.

Wie?

Jan Devyver, is een docent met jarenlange ervaring in het geven van lessen conflicthantering aan diverse doelgroepen.

Wat?

De opleiding bestaat uit 2 delen. Deel 1: ‘conflicthantering’ en deel 2: ‘agressiebeheersing’. De cursus bestaat voornamelijk uit oefensituaties waarna een kort theoretisch kader wordt geschetst. De cursist krijgt handige tools aangereikt welke direct hanteerbaar zijn in de praktijk. Een uitgewerkt stappenplan wordt aangeboden en het reflectief vermogen van de cursist wordt aangewakkerd. Een beknopt theoretisch kader van basis skills binnen de conflicthantering wordt aangereikt. Deze opleiding wordt aangepast in functie van de voorkennis van de cursist.

Het is wenselijk om tijdens de opleiding te werken met situaties uit de praktijk. Tevens is het belangrijk dat er wordt geoefend met real scenario’s zodat de kloof tussen theorie en praktijk wordt verkleind.

Deel 2 gaat uitsluitend over agressie en agressiebeheersing. Het doel is om via rollenspel de verschillende soorten van agressie te kunnen herkennen en benoemen zodat er adequaat, professioneel en doelgericht op gereageerd kan worden.

Voorbereiden?

Om het zo interressant mogelijk te maken voor jezelf bedenk je je best vooraf al enkele situaties die je al eens tegenkwam op HO.

Datum 16 June 2020 18:00 tot
16 June 2020 22:00
Locatie Scoutshuis
Wilrijkstraat 45
2140 Borgerhout
Organisator Organisatie Herfstontmoeting
Contacteer organisator
Doelgroep Structuren
Javascript is required to view this map.