Zoek

Personeelsreis 11 juni

Op maandag 11 juni trekken we met de collega's naar de koningin der badsteden. Samen ontdekken we er de pareltjes van Oostende en genieten we van de wind door onze haren.
We verzamelen om 10u. aan het beeld (De wachtende vissersvrouwen) voor de ingang van het station van Oostende.

Hoe kom ik naar Oostende? Klik hier voor meer info. 

MEEBRENGEN:

 • strandlaken
 • beker voor het aperitief
 • optioneel bij zomers weer: zwempak, handdoeken en zonnecrème

In de voormiddag neemt een gids ons mee op pad.
Je kan kiezen uit volgende wandelingen:

 • Crystal ship:  Liefhebbers van streetart mogen The Crystal Ship zeker niet missen! Zo’n 100 bewoners stelden hun gevel ter beschikking. Het resultaat zijn indrukwekkende kunstwerken die over de hele stad opduiken.
 • Strand en duinen wandeling: Geniet je graag van rust en ruimte,  schitterende landschappen en heerlijk frisse zeelucht tijdens een tripje op de overzetboot, dan is deze wandeling echt iets voor jou.
 • Visserskaaiwandeling: Een zilte wandeling aan de havengeul met historische en actuele getuigen en boeiende aspecten van de al eeuwen bestaande haven- en visserijbedrijvigheid.

's Middags krijgt iedereen de tijd om in de buurt te lunchen. Breng je graag zelf een lunchpakket mee, dat kan! Wij geven je alvast wat lunchtips:

Leuke lunchadresjes in Oostende:

 • Passe-vite - Hertstraat 1: Een warme sfeer, een kleine kaart met kraakverse salades, gezonde pastaschotels, knapperige quiches en lekkere gezonde suggesties.
 • Sanseveria Bagelsalon - Wittenonnenstraat 36: Sanseveria Bagelsalon staat voor Classic bagels en bagels met een twist. Naast bagels kan je bij Sanseveria ook terecht voor bescheiden slaatjes, lekkere homemade quiches & veel zoets!
 • Cultuurcafé de Grote Post - Hendrik Serruyslaan 18A: De Grote Post heeft alles wat een cultuurcafé moet hebben om een publiekslieveling te zijn: een uitgebreide menukaart, een meterslange toog en sinds kort ook een rooftop-terras.

Neem je zelf boterhammen mee, dan zijn dit onze aanraders:

 • Monument for a Wullok - Einde van de Westelijke Strekdam, t.h.v. het Zeeheldenplein: hier geniet je van de zee en van kunst.
 • Leopoldpark: ook hier kan je genieten van een kunstwerk dat deel uit maakt van Beaufort 2018.

Om 14 u. verzamelen we aan het casino (Monacoplein) voor de namiddagactiviteit. Je hebt de keuze uit volgende:
1/ Go-karten op de dijk, strandkubben en beachvolley op het strand
3/ Shoppen: Oostende is niet alleen de koningin der badsteden, het is ook een top locatie voor de shoppingqueens/kings onder ons. Duik de winkelstraten in en ontdek tal van toffe winkels (je krijgt een plannetje).
4/ Huifkartocht: Getrokken door "natuurkracht" haasten we ons langzaam door Oostende. Meer info kan je hier vinden.
5/ Maritieme wandeling:  Ontdek zelf de meest opmerkelijke plekjes van de visserijcultuur, het bruisende havenleven en het uniek vaarkundig erfgoed. (je krijgt een plannetje)
6/ Stadswandeling: Oostends erfgoed van de belle époque en het interbellum. Deze stadswandeling is 6 km lang en neemt je mee naar op het eerste gezicht minder toeristische plekken, maar met een schat aan geschiedenis (je krijgt een plannetje).

Om 17u. is het aperotime. We verwachten jullie op het strand (voor het Termae Palace hotel) voor een lekker aperitiefje. 

Wie graag zijn beentjes onder tafel schuift voor het avondeten, verwachten we om 18u.  in het Termae Palace hotel.

Je kan kiezen uit:

 • Koolvishaasje met wittewijnsaus, jonge prei en puree 
 • groentenlasagne

Frisdrank, water, koffie en thee en 1 glas wijn zijn inbegrepen.

We sluiten onze dag af met een heerlijke dame blanche.

Een aantal acitiviteiten zijn in aantal beperkt, schrijf daarom snel en ten laatste op 5 juni in!

Nu al fan van Oostende? Download dan zeker de app voor nog meer Oostende plezier: https://www.visitoostende.be/nl/ostndr

Vele groetjes en tot snel!

An, Petra en Elise

Datum 11 juni 2018 10:00 tot
11 juni 2018 20:00
Locatie station oostende
Natiënkaai 1
8400 Oostende
Organisator Personeel Secretariaat
Contacteer organisator
Javascript is vereist om deze map te bekijken.