Zoek

Personeelsreis 18 juni

Naar jaarlijkse gewoonte trekken we er binnenkort weer met z’n allen op uit voor onze jaarlijkse teambuilding. Op 18 juni gaan we naar de hoofdstad van de smaak : Hasselt. Naast jenever en speculaas heeft Hasselt nog heel wat te bieden. Wat we daar precies mee bedoelen zal je die dag zelf wel ontdekken!

Concreet :

We spreken met z’n allen af aan de Hopper Winkel achter het station van Hasselt. (adres = Vredestraat 6, 3500 Hasselt) We verwachten jullie om 10u voor een koffiekoek en een drankje. We raden aan om met de trein te komen, aangezien het station naast de deur is. Wie met de auto komt kan parkeren in de buurt van het station.

Voormiddag :

In de voormiddag kan je een begeleide tour naar keuze volgen. Gelieve op voorhand wel duidelijk aan te geven welke tour je wenst te volgen via de inschrijvingsmodule.

Er zijn 3 opties in de voormiddag :

 • Modemuseum : “Wonder Women – Sterke vrouwen in de mode” (40 plaatsen) :  Een rondleiding in de geschiedenis van de grote vrouwelijke modemakers uit de 20e en 21e eeuw.
 • Jenevermuseum (20 plaatsen) : Voor de liefhebbers van de bekende Hasseltse specialiteit wordt een begeleide tour voorzien in het Jenevermuseum. – En ja, met proevertjes!
 • Oude Gevangenis (20 plaatsen) : De voormalige gevangenis van Hasselt werd door de Universiteit van Hasselt omgebouwd tot een moderne campus. Een gids biedt je een interessante inkijk in deze unieke locatie.

’s Middags is er tijd voorzien om te lunchen.
Hier zijn alvast enkele leuke lunchadresjes :

 • Foodmaker Hasselt : Een leuke lunchbar waar je naast een uitgebreid koud buffet, ook nog enkele warme gerechten kan bestellen. In de straten rondom de Botermarkt kan je trouwens heel wat andere leuke lunchadresjes vinden!  (Adres = Botermarkt 26, 3500 Hasselt)
 • Marloo’s : Hier kan je terecht voor allerlei gezonde (en ook iets minder gezonde) gerechtjes. Marloo’s staat bekend om haar Tapas-achtige gerechtjes die je zeker zullen bekoren. (Adres = Minderbroederstraat 5, 3500 Hasselt)
 • Quiche Café Hasselt : Voor de liefhebbers van overheerlijke quiches en bagels, steeds geserveerd met een slaatje. (Adres = Botermarkt 11, 3500 Hasselt)

Je kan uiteraard ook zelf een lunchpakket meenemen.
In Hasselt zijn heel wat gezellige plekjes om je eigen lunch op te eten.
Hieronder enkele aanraders :

 • Villerspark / Stadspark Hasselt : Wie graag luncht in een groene omgeving kan terecht in één van de parken, op een paar minuten stappen vh centrum. Ook in de buurt achter de Hopper-winkel is een groen terrein waar heel wat plek is om te picknicken.
 • Op heel wat pleintjes in het centrum zijn zitbanken voorzien waar je kan zitten om te lunchen. Deze pleintjes vind je voornamelijk in de buurt van de Kathedraal in het centrum.
 • Liefhebbers van boten kunnen een wandeling maken langs de kleine Haven van Hasselt. Hier liggen voornamelijk woonbootjes en plezierboten. Wederom op slechts een paar minuten wandelen van het centrum.

Namiddag :

Ook in de namiddag is er voor elk wat wils. We verzamelen om 13u45 aan de toeristische dienst van Hasselt (Maastrichterstraat 59, 3500 Hasselt)

 • Proevertjeswandeling (20 plaatsen) : wie zijn smaakpapillen in de namiddag graag nog wat verwent kan mee op de proevertjeswandeling. Een gids neemt je mee naar de meest smaakvolle adresjes waar je uiteraard heel wat lekkers kan proeven!
 • Historische Wandeling (20 plaatsen) : wie geïnteresseerd is in de Hasseltse geschiedenis kan op deze wandeling de voornaamste bezienswaardigheden bezoeken. Wandeling zonder gids. Je krijgt een plannetje en kan in kleine groepjes de stad verkennen.
 • Architectuurwandeling (20 plaatsen) : Een gids voert de groep langs de voornaamste architecturale kunstwerkjes van Hasselt. Zowel bekende als minder bekende gebouwen komen hier aan bod.
 • City Foot Golf Hasselt (20 plaatsen) : De meer actieve optie voor de namiddag is een potje City Foot Golf. Een begeleider neemt je mee naar verschillende plekjes in de stad met een mobiele, levensgrote hole. Je speelt dus een spelletje voet-golf terwijl een gids je de andere kant van Hasselt toont.

Avond :

Tegen 17u voorzien we een aperitief in ’t Theatercafé (Adres = Kunstlaan 5, 3500 Hasselt, dit is 1.6 km van het station van Hasselt = 20min. wandelen), daar zullen we aansluitend ook blijven eten, met wie wilt. Er is een menu voorzien waar je uit kan kiezen :

Soep van de dag Limburgse hoenderfilet met bloemkool, primeurgroenten, sjalotsaus en kroketjes OF zalm op vel met prei, aardappelmousseline en beurre blanc OF het vegetarische verrassingsmenu. Nagerecht van de chef

Verder zijn per persoon 1 glas witte of rode wijn, 1 glas water en 1 tas koffie of thee voorzien;
We zorgen ervoor dat we zeker om half acht klaar zijn met eten.

Vergeet je zeker niet in te schrijven! De deadline voor je inschrijving en keuzes ligt op 7 juni.

Vele groetjes!

Sabrina, Elise en Arthur

 

 

 

Datum 18 June 2019 10:00 tot
18 June 2019 20:00
Locatie Hopper winkel Hasselt
Vredestraat 6
3500 Hasselt
Organisator Personeel Secretariaat
Contacteer organisator
Javascript is required to view this map.