Personeelsvergadering 2 maart

Op maandag 2 maart verwachten we jullie allemaal in het Scoutshuis voor een personeelsvergadering. We werken op verschillende locaties aan verschillende dingen, en tegelijkertijd allemaal samen voor Scouts en Gidsen Vlaanderen. Via de personeelsvergadering leren jullie mekaar kennen en horen jullie waar collega's mee bezig zijn en waar we samen naartoe werken.

We starten met een infomoment voor iedereen samen en nadien kan je een workshop kiezen.

Inschrijven voor de workshop kan t.e.m. woensdag 26 februari, het aantal plaatsen per workshop is beperkt.

De planning ziet er als volgt uit:

• Vanaf 9u30 koffie

• 10u plenum

• 11u workshops

1. Samen mocktails maken

Jullie krijgen een paar mocktails aangeleerd, daaruit kiezen jullie samen één die jullie maken als aperitief voor alle collega's.

(maximum 20 deelnemers, maximum één persoon per team!)

2. Scoutmoedig: risicovol spelen

Wie in contact komt met kinderen weet dat het soms moeilijk is om in te schatten wanneer je moet ingrijpen: zijn ze nog aan het leren of is het echt gewoon gevaarlijk wat ze doen?
Dit jaar is ons jaarthema 'scoutmoedig' en gaan we aan de slag met risicovol spel. In deze workshop bekijken we vanaf wanneer je ingrijpt, wat de meerwaarde is van risicovol spelen en maken we het ook een beetje spannend voor onszelf!
Interessant voor iedereen die soms een oogje in het zeil houdt bij kinderen.

3. Visie 2030 voor de beweging

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil bijdragen aan de ontplooiing van kinderen en jongeren nu en in de toekomst. Welke uitdagingen komen er op ons af? Waar zetten we de komende jaren op in? We werken aan een langetermijnvisie en maken Scouts en Gidsen Vlaanderen future proof. Kom in deze workshop ontdekken waar we staan en wat jij kan doen!

4. Kernkwaliteiten

Iedereen is anders (en maar goed ook). Wat mijn natuurtalent is, is voor jou een ware uitdaging. Maar wanneer ik in mijn valkuil trap, trap ik tegelijkertijd misschien ook in jouw allergie. In deze workshop gaan we op zoek naar waar je zelf goed in bent en ontdekken hoe we vanuit ons anders zijn, de ander beter kunnen begrijpen.

5. Carrousel actuele thema's

Je kiest voor een carrousel van actuele thema's. Kies er vier uit het lijstje waar je langsgaat en  op een kwartiertje kom je te weten waarover het gaat:

a. Een goed contract voor elke groep: een project uit de beheerscommissie. Wat is het en hoe gaan we het aanpakken?
b. GDPR: wat is er van toepassing voor de plek waar jij werkt? Uitwisseling, tips en tricks
c. Traject leidinggeven: onze diensthoofden en managementteam komen tweemaandelijks samen rond het thema leidinggeven. Annemie vertelt kort hoe het model eruit ziet waarrond zij werken.
d. Hans showt de plannen voor het Berkenhof op de Kluis
e. Ward vertelt wat een maatvakantie is.
  • 12u15 Lunch

Datum 02 March 2020 10:00 tot