The Blair Atholl Scottish Jamborette 2018

The Blair Atholl Jamborette is het belangrijkste internationale evenement van Scottish Scouting.

Het brengt meer dan 1000 Explorer Scouts en Leaders van over de hele wereld samen voor een kamp van 10 dagen in een pittoreske hoek van het hoogland van Perthshire.

Elke 2 jaar sinds 1946 wordt het rustige terrein van Blair Castle getransformeerd met deelnemers van over de hele wereld die samenkomen  om in plezier, vriendschap en een enorm scala aan avontuurlijke activiteiten en uitdagingen samen te kamperen .

Buitenlandse scouts en gidsen aan het kamp worden behandeld als de gasten van de Scottish Scouts en als zodanig is alles wat je nodig hebt om mee te nemen je eigen persoonlijke uitrusting, al het andere wordt voor je geleverd. De Scottish Scouts en hun overzeese gasten kamperen in gezamenlijke patrouilles op subkampen en wonen en werken samen onder het toeziend oog van de subkamp-teams.

Na het kamp gaat de Blair Atholl-ervaring verder met een periode van maximaal 5 dagen thuisgastvrijheid met de vrienden gemaakt in het kamp.

Het kamp blijft groeien in populariteit, maar de aantallen worden afgetopt zoals van de Jamborettes is gezegd dat klein mooi is en dat er maar weinigen zijn die Blair Atholl bijwonen die het niet eens zou zijn!

Voor meer info kan je terecht op dit mailadres: shq@scouts.scot

Datum 17 juli 2018 14:08 tot
27 juli 2018 14:08