Vorming à la carte - Brugge

Vorming à la carte, dat zijn twee avonden vormingen voor leiding, groepsleiding en DC's in verschillende studenten steden. Op beide avonden is er keuze tussen drie verschillende vormingen. De vormingen werden geselecteerd op basis van de bevraging op HO. Vorming à la carte is gratis en vrijblijvend. We vragen wel om in te schrijven. De eerste, tiende, twintigste, dertigste, veertigste,..... persoon die inschrijft krijgt een speciale prijs. Als je met je leidingsgroep alle vormingen volgt, krijg je eveneens een leuke prijs! Zorg dus dat je met je medeleiding afspreekt wie welke vorming volgt, zodat je ze samen alle zes hebt gevolgd.

Op het menu in Brugge:

Donderdag 11 oktober:

• Drempelverlagend werken voor diverse doelgroepen:  Ga op ontdekkingstocht binnen de diversiteit van je eigen groep! Welke drempels kan diversiteit met zich meebrengen en hoe  ga je daarmee aan de slag?
  • Leden motiveren: Ontbreekt het je leden aan enthousiasme? Tijdens deze sessie wissel je goede ideeën uit met andere leiding en krijg je tips over hoe je jou leden meer motiveert.
  • Je event ecologischer maken: Ecologischer leven in de scouts brengt niet direct extreme maatregelen met zich mee. Hoe kan je activiteiten en evenementen 'eco-pimpen', wat is haalbaar en wat heeft het meeste impact?

Dinsdag 23 oktober:

• Expressie: Tijdens deze sessie leer je op een speelse manier je emoties uiten.
  • In orde met de GDPR: De Europese wetgeving rond databescherming geldt ook voor scouts & gidsen. Wat kan nog en wat mag je niet meer doen? Hoe stel je een beleid op en informeer je iedereen correct? Kom alles te weten in deze vorming!

Opgelet: voor deze sessie is het belangrijk dat je een
laptop meebrengt.

• Omgaan met ongewenst gedrag: In de scouts mogen kinderen dingen die thuis of op school niet mogen! Maar er zijn natuurlijk grenzen. Heb je binnen je groep kinderen die te vaak de grenzen overschrijden en ben je op zoek naar een oplossing? Dan is deze vorming iets voor jou! Op basis van jullie input gaan we dieper in op ongewenst gedrag en hoe we dit kunnen voorkomen. Ook leiding die het een uitdaging vindt om om te gaan met ongewenst gedrag bij scoutsers met ADHD of ASS zijn heel erg welkom tijdens deze vorming.

Jullie zijn welkom vanaf 19.00 voor een drankje en een toffe babbel met medescoutsers, de vorming begint om 20.00. Om 22.00 zal de vorming gedaan zijn, maar je kunt nog napraten in onze bar.

Datum 11 oktober 2018 19:00 tot
23 oktober 2018 22:00