Mag ik als leid(st)er medicatie tegen pijn of koorts geven?

Neen dat mag niet, tenzij je een arts bent. Enkel dokters kunnen na onderzoek een behandeling voorschrijven. Wie toch iets toedient aan een kind is daarvoor verantwoordelijk, ook als de gegeven medicatie vrij verkrijgbaar is bij de apotheker! Homeopathie en placebo’s zijn wel toegestaan. Omdat we inzien dat het voor kleine pijntjes en ongemakken niet altijd zinvol is om naar dokter te gaan, stellen we de vernieuwde medische fiche voor (meer info op onze website). Hiermee geeft een ouder of voogd expliciet de toestemming aan de leiding om een pijn of koortswerend middel te geven. Bij twijfel raadpleeg je best een dokter of eventueel een apotheker. Het opzoeken van ziekenhuizen en dokters is alvast een aandachtspuntje voor tijdens de kampvoorbereiding.