Hoe kom ik in contact met een scoutsgroep in het buitenland ?

Als je zelf geen scouts in het buitenland kent, is het vaak niet zo gemakkelijk om scouts te leren kennen in het buitenland. Je kan trachten in contact te komen met een groep in het buitenland via de scoutsverbonden van dat land. Internationaal bestaat er de afspraak dat vragen naar groepen altijd langs het plaatselijk verbond worden doorgespeeld zodat het verbond dit kan doorgeven aan de gouw-of districtsverantwoordelijke van de streek waarin iets gezocht wordt. Met concrete vragen naar buitenlandse groepen of overnachtingsmogelijkheden in hun lokalen of gronden kan je enkel terecht bij het plaatselijke verbond. Je kan dan best een briefje opmaken in de taal van het land of in het engels of frans. Hierin het aantal personen vermelden, de leeftijd van de deelnemers en of jullie ginder iets willen samen doen met een locale groep (dit laatste lukt soms via tussenkomst van de Internationale Commissaris van het land van jullie keuze). Dat briefje stuur je dan terug naar : internationaal@scoutsengidsenvlaanderen.be en dan bezorgen wij het aan de Internationale Commissaris van het gekozen land met de vraag jullie spoedig te antwoorden. Een pak geduld is vaak wel nodig, want niet alle landen reageren even snel op zulke aanvragen.