Is de gewone ledenverzekering voldoende voor een buitenlands kamp?

Ja hoor, leden die hun lidgeld betaald hebben zijn automatisch ook verzekerd voor lichamelijke schade buiten onze landsgrenzen.

In sommige gevallen is deze verzekering niet voldoende en daarom adviseren om een extra reisbijstandsverzekering af te sluiten via Scouts en Gidsen Vlaanderen. Als je onze reisbijstandverzekering afsluit, kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat je als groep, in geval van nood, gezamelijk gerepatrieerd wordt. Anders organiseren de individuele firma's/mutualiteiten de repatriƫring en kan de groep uiteen vallen.

Informatie over de ziekteverzekering voor een reis naar het buitenland kan je best opvragen bij het ziekenfonds waarbij je leden/leiding aangesloten zijn, want dit is niet gelijk voor alle ziekenfondsen! Dit heeft oa ook te maken met binnen/buiten Europa, nog wel of niet meer ten laste van de ouders, wel/geen recht op kinderbijslag ... Tegenwoordig kan je al veel van deze informatie makkelijk online terugvinden.