corona - bubbels

• Kan leiding ‘s avonds samenzitten, ondanks dat ze in andere bubbels zitten?

Ja, al blijft leiding zoveel mogelijk in hun eigen bubbel. Als je toch samenzit, hou je anderhalve meter afstand. Als dat niet lukt, draag je een mondmasker. Noteer dit contact ook in het contactenlogboek.

Tips:

• Zet een sfeerteam op dat afstandsactiviteiten organiseert, een quiz of een fuif op afstand.
    • Organiseer een kampvuur voor de leiding van elke bubbel.
    • Voorzie een rustige plaats op het kampterrein bijvoorbeeld twee hangmatten of stoelen waar mensen elkaar op afstand toch even kunnen ontmoeten. Ook voor broers en zussen is zo’n plek interessant.

Verdeel de versnaperingen tussen de bubbels, eten en drinken geldt ook als materiaal dat zoveel mogelijk per bubbel voorzien moet worden.
    Voorzie ook 2 bobs per tak, alle leiding moet handelingsbekwaam blijven.

• Kunnen groepsactiviteiten over de bubbels heen?

Ja dit kan. Maar de afstand moet maximaal bewaard blijven.

Een groot kampvuur met meer dan voldoende ruimte tussen alle bubbels kan, een formatie waarbij de leden van de bubbels ver genoeg uit elkaar staan, kan.

Samen een spel spelen kan niet!

• Wat als we te weinig leiding hebben om de bubbel op te splitsen?

Jammer genoeg moet je de leidingsploeg dan toch in twee splitsen. Zoek desnoods extra leiding of roep oud-leiding op om nog eens mee te draaien.

• Wat met bezoekdagen op kamp/ weekend?

Dit is niet toegestaan

• Wat met bubbels die net iets groter zijn dan 50? Tips om te splitsen?

We hebben héél lang onderhandeld om bubbels van 50 te verkrijgen. 50 is het absolute maximum dat ze ons hebben kunnen geven.

Takken van bv. 52 leden splits je op in twee kampen. Organiseer de activiteiten dubbel.