corona- wat als iemand ziek wordt?

• Moet de EHBO-verantwoordelijke een rijbewijs hebben?

De EHBO-verantwoordelijke moet niet per se het vervoer naar de dokter of ziekenhuis op zich nemen.
    Het is wel belangrijk dat je per bubbel een vervoersmiddel voorziet voor dit soort vervoer.
    Per bubbel; want een auto valt anders onder materiaal dat volledig ontsmet moet worden.

• Isolatieplaats op kamp/weekend?

Elk kamp/weekend heeft minimum 1 isolatieplaats. In theorie is dat voldoende.

Voor kampen of weekends met meerdere bubbels is het aan te raden meerdere isolatieplaatsen te voorzien. Stel immers dat er uit elke bubbel 1 kind is met symptomen, laat je die kinderen toch best niet samenkomen. Heb je de ruimte om aparte isolatieplaatsen te voorzien, doe dit dan!

• Stel je gaat naar huis omdat je symptomen hebt en wordt vervolgens getest op corona waaruit blijkt dat je het NIET hebt. Mag je dan daarna terugkeren op kamp/weekend?

Nee, je mag niet direct terugkeren: je mag pas weer deelnemen aan het kamp/weekend na uitzieken en je moet minimaal 3 dagen symptoomvrij zijn. Blijf alert en vraag ouders om ook achteraf alert te blijven. Overleg met de huisarts bij twijfel.

• Wat als je ziek wordt tijdens of na de activiteit?

Wat doe je bij een vermoeden van besmetting?

Vertoont iemand van de leiding of één van de leden symptomen tijdens de activiteit?

• Zonder de leid(st)er of het lid af en laat hem/haar indien mogelijk ophalen, naar huis gaan of thuisbrengen.
    • Word je nadien gecontacteerd voor contacttracing? Volg dan de instructies en zorg dat je je aanwezigheidslijst heb klaarliggen.

Wat na een positieve test?

Wordt er tijdens of na de activiteit iemand van de leiding of de leden positief getest op het coronavirus?

Afhankelijk van de leeftijdscategorie van de bubbel en van hoe intensief het contact was, zal de bubbel al dan niet volledig getest moeten worden. Volg steeds het advies van de behandelende arts en/of de contact tracers.