Tijd voor inspiratie

Kapoenen

Kom op ontdekking en leer waar jij en je kapoenen goed in zijn! Nieuwe spelen, moeilijke kapoenen, verhalen bedenken, spelen in elkaar boksen, omgaan met ouders,... dit en méér kan je vinden in het kapoenenaanbod!

Welpen

Of je nu nieuw bent in de horde, al wat lessen van Baloe onder de knie hebt, of een ervaren Akela bent, doet er niet zo toe. Bij ons vind je workshops om ervaringen uit te wisselen, om nieuwe spellen te leren, om je kookkunsten bij te schaven,... Kortom, in onze jungle is er voor elk wat wils.

Jonggivers

Als leiding ben je een held voor je leden omdat je ze vanalles kan leren. Doe daarom snel even wat frisse ideeën op en verras je jonggivers. Zo valt op de jonggivergrond heel wat te ontdekken over tweedaagsetechnieken, kokerellen met jonggivers, bosspelen, kampthema en inkleding, totemisatie.

Givers

Klaar om een fantastisch jaar als giverleiding tegemoet te gaan? Na het volgen van een van onze workshops zeker wel! Aan de vijver bieden wij jullie inspiratie om in het kader van het jaarthema met je givers van het buitenleven te genieten, tips en tricks om originele en uitdagende projecten op te bouwen, een kans om even stil te staan bij totemisatie en nog veel meer.

Jins

Zin om je jinjaar zonder kleerscheuren te overleven? Op zoek naar een originele jinvergadering? Ideeën nodig voor het eerste jinweekend? Zin in een leuk project, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Inspiratie nodig? Meer weten over kampen, leefweek en kleurentotems? Prima, wees dan welkom op onze Jingrond.

Groepsleiding

Net groepsleiding geworden? Al veel ervaring, maar de website of groepsadministratie vlot niet? Waar en hoe vind ik nieuwe leiding? Hoe start ik een oudercomité op? Talloze vragen waar je hier een antwoord op vindt!

Zeescouts

Vorming voor zeebonken en riviervrouwen. Dit is voor landscouts ook hét moment om eens over het muurtje te gluren bij de vrienden van de zeescouts. We dompelen je onder in de wereld van de nautische vaardigheden.

Akabe

Scouting... zonder beperking! Een handicap hoeft geen beperking te zijn. Ontdek hoe je het maximum kan halen uit je groep en echt iedereen meekrijgt bij scouting, of je nu een lid hebt met ADHD, autisme of downsyndroom. Rolstoelspelen, klauteren in de bossen, zwaardgevechten... we doen het gewoon bij Akabe!

Actie en spel

Scouting da’s proeven. Op de actie en spelgrond kan je vooral zelf heel wat spelen ontdekken. Van zwerkbal tot bosspel. We nemen je mee op een ontdekkingstocht.

EHBO

Eerste Hulp Bij Ongevallen kunnen toedienen, het blijft een handige skill voor leiding. Het Jeugd Rode Kruis komt het ons nog eens allemaal haarfijn uitleggen.

Technieken

Een markt vol met technieken en experimenten. Van knopen leggen tot vuur maken, van hout klieven tot… , wij voorzien techniekenweetjes voor ervaren en minder ervaren techneuten

Zit je soutscarrière erop

maar kriebelt het om nog iets meer te doen? Inspiratie nodig over een goede stam- of oudleidingswerking? Heb je expertise waar we bij Scouts en Gidsen Vlaanderen nog iets mee kunnen doen? (enkel tijdens sessie 1)