FAQ Scoutnet

Op deze pagina geven we je graag een overzicht van enkele veelgestelde vragen over het lopende dossier tegen Scoutnet.

Onze domeinnaam wordt gehost door Scoutnet, wat nu?
Maak je gebruik van Scoutnet voor je domeinnaam en wil je daar klant blijven, dan adviseren we jullie om te zorgen dat de domeinnaam geregistreerd staat op naam van iemand van jullie groep.
Raadpleeg voor meer informatie onze handleiding.

Onze website wordt gehost door Scoutnet, wat nu?
Maak je  gebruik van Scoutnet voor de hosting van jullie website en wil je daar vertrekken?
Er zijn verschillende commerciële aanbieders op de markt, maar je kan ook gebruik maken van onze partner Mediaraven.
In samenwerking met Mediaraven bieden we eveneens een pakket scoutsgroep.be aan, wat je op een eenvoudige manier aan een nieuwe website helpt.

Wij maken gebruik van Netscout, de gekopieerde versie van scoutsgroep.be, wat nu?
Maak je gebruik van netscout.be, wees dan alert dat je alle inhoud van je website (teksten en foto's) zeker een backup hebt. Weet dat deze service van Scoutnet onder druk staat en dat je mogelijk een andere dienstverlener zal moeten zoeken.
Indien gewenst kan de dienstverlening van scoutsgroep.be een alternatief zijn.

Heb je nog een vraag waarop je het antwoord niet gevonden hebt?
We staan voor je klaar via beheer@scoutsengidsenvlaanderen.be .