IT stage bij Scouts en Gidsen Vlaanderen ?

Ben je een student en op zoek naar een uitdagende IT-stage? Combineer je studies en je liefde voor scouting en doe je stage in Het Scoutshuis van Scouts en Gidsen Vlaanderen in Antwerpen. Frederick en Bram namen vorig jaar contact met ons op  en deden hier hun IT stage.

Frederick: Totemapp

Van begin maart tot eind juni 2016 deed ik stage bij Scouts en Gidsen Vlaanderen bij dienst Informatica. Enkele maanden daarvoor had ik voor een vak op school een app gemaakt om totems mee te zoeken. Omdat ik dacht dat dat ook voor andere leiding handig kon zijn, contacteerde ik Scouts en Gidsen Vlaanderen. Zij waren erg enthousiast en na wat heen en weer gemail, ben ik op sollicitatiegesprek geweest en mocht ik er mijn stage doen. Mijn opdracht was het afwerken van de Totemapp voor Android en hem ook op iOS maken.

Scouts en Gidsen Vlaanderen is zeker geen typisch stagebedrijf. Het is een heel fijne plek om te werken en als scout is het een leuke ervaring om de nationale werking van je jeugdbeweging een keer van dichtbij te zien en eraan te kunnen bijdragen. Naast de Totemapp heb ik nog meegewerkt aan enkele tools zoals de Hopper Kiosk en de nieuwe Groepsadmin. Ik vond het heel leuk dat ik mijn eigen project kon afwerken en dat het zo goed onthaald werd door de leiding. Dat enthousiasme deelde ze op Scouts en Gidsen Vlaanderen zeker en vast. Een aanrader voor elke IT-er met scoutsbloed.

Bram: Groepsadmin login

In het laatste jaar van mijn opleiding Electronica-ICT kregen we de opdracht om 14 weken stage te lopen bij een ICT-bedrijf of een bedrijf met een ICT-dienst. Waarom zou ik die 14 weken niet nuttig besteden bij de vereniging waar ik al sinds kind actief ben? Ik stuurde meteen een mailtje naar de dienst Informatica van Scouts en Gidsen Vlaanderen. En kort daarop volgde een positieve reactie.

Je komt terecht in een jonge dynamische omgeving en voelt je er meteen thuis. De collega’s staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en hulp te bieden waar nodig. Je doet er niet alleen veel ervaring op, maar leert er ook professioneel handelen.

Na 14 fantastische weken stage nam ik met pijn in mijn hart afscheid van de collega’s. Ik hoop dat er nog veel studenten het nationaal secretariaat van Scouts en Gidsen Vlaanderen mogen ontdekken. Geen ander bedrijf kan hieraan tippen!