Lidgeld 2018-2019

Het lidgeld voor het werkjaar 2018-2019 is 32,90 euroHet verminderd lidgeld  is 10 euro.

Dit bedrag is de basisbijdrage die groepen betalen aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Vaak vragen groepen een extra bedrag voor bijvoorbeeld het groepsblaadje of bepaalde activiteiten.

Leden en leiding worden aangesloten door de Verantwoordelijke Groepsadministratie van de groep (de VGA). Ze zijn verzekerd van zodra ze een lidnummer krijgen in de groepsadministratie én als de groep tijdig het lidgeld betaalt aan Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Halfjaarlijks lidgeld

Als iemand na 1 maart aansluit, is het halfjaarlijks lidgeld 16,45 euro. Leden van nieuwe groepen (minder dan 1 jaar geleden opgericht) betalen ook 16,45 euro (en 8,23 euro na 1 maart).