Erascouts: Erasmus of een buitenslandse stage combineren met scouting

Je bent leid(st)er en gaat als Erasmusstudent in het buitenland studeren? Dankzij ploeg Internationaal moet je dat scoutsgevoel niet missen. Erascouts brengt je in contact met een lokale scoutsgroep die je tijdens je verblijf in het buitenland kan opvangen. Een unieke ervaring en een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen!

Klinkt dat als muziek in je oren? Mail dan je gegevens naar internationaal@scoutsengidsenvlaanderen.be.

Getuigenissen

Lie Heymans (25) - Edegem - vier maanden jonggiverleidster in Zweden

Ik was op Erasmus in Zweden en zocht een manier af en toe uit de `Erasmusbubble` te kunnen ontsnappen. Door mij aan te sluiten bij de Karlsrogroep heb ik het echte Zweden leren kennen en ontdekte ik aspecten van het Zweedse leven die ik anders nooit gezien zou hebben. In Zweden gaat scouting er een pak serieuzer aan toe dan in Vlaanderen. Elke vergadering heeft een thema (EHBO, planten herkennen, knopen leggen, ...) en hoewel ze het natuurlijk wel spelenderwijs aanpakken,
wordt er echt wel les gegeven op die momenten. Tijdens mijn laatste vergadering heb ik met mijn gasten `De weerwolven van Wakkerdam` gespeeld, het spel is inmiddels een klassieker geworden in mijn Zweedse groep. Omgekeerd leerden ze me een keer `vuurkubb` spelen: een brandend kubbspel!

Stijn Cuypers (24) - Berlaar - half jaar gastleider

Als jinleider hebben wij een half jaar Charlotte González Frías, zelf actief leidster bij Les Guides in Wallonie, ontvangen in onze groep. Dat was een heel aangename aanvulling en uitwisseling, zowel voor haar als voor ons. Het is plezant en leerrijk om te ontdekken hoe scouts aan de andere kant van het land gebeurt. Charlotte woont nu terug in Wallonie, maar in ons hart leeft ze nog voort in onze groep. Ze heeft er een vriend aan overgehouden uit onze groep, waardoor ze regelmatig nog eens binnenspringt bij ons op de scouts. Ze was als het ware volledig geïntegreerd in onze groep, de taal van scouting is universeel.