Ploeg internationaal

Ploeg Internationaal
is een enthousiaste groep vrijwilligers die groepen willen ondersteunen en inspireren bij de voorbereiding en uitwerking van hun buitenlands kamp. Jaarlijks bieden ze diverse vormingen aan en onderhouden ze het Internationaal Kampvisum en buitenlandskamp.be. Eline en Gitta sturen deze ploeg aan.

Wat doen wij?

- Wij schrijven artikels voor Over&Weer.
- Wij promoten en verspreiden het Internationaal Kampvisum.
- Wij inspireren jullie op een Buitenlands Kamp Café in één van de studentensteden.
- Wij geven werkwinkels op Herfstontmoeting of bij jullie in de buurt.
- Wij gaan op zoek naar buitenlandse groepen voor Erascouts.
- Wij helpen groepen met al hun buitenlandse vragen en problemen.

Buitenlands Kamp Café

Doe inspiratie en ideeën op voor jouw buitenlands kamp, stel vragen aan professionals en krijg tips voor een geslaagde uitwisseling op kamp!

Elk jaar organiseert ploeg Internationaal avonden op café waar je kan luisteren naar enkele originele ervaringen van andere scoutsgroepen, advies krijgt van experts over trektochten en uitwisselingen, en bakken tips van ploeg Internationaal zelf. Na dat infomoment kan je ideeën uitwisselen aan de bar met de andere aanwezigen of gewoon enkele vragen stellen over het organiseren van een buitenlands kamp.

Dit jaar verhuizen de Buitenlandse Kamp Cafés naar het internet. Ploeg Internationaal staat voor je klaar met een interactieve online sessie en advies over buitenlandse kampen in tijden van corona. Je krijgt nadien de kans om in kleine groepjes uit te wisselen en vragen te stellen. Het wordt een interessante, maar ook gezellige avond boordevol info en tips.

In 2020 bezochten we alle gouwen live, of digitaal!
Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker de PowerPoint hieronder of stuur ons een berichtje.

Download hier de presentaties van voorgaande edities:

Hoe kan je ons bereiken?

Heb je een vraag over je buitenlandse scoutsplannen of heb je een probleem met je buitenlands kamp?

Stuur ons dan een mailtje via internationaal@scoutsengidsenvlaanderen.be. Wij proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen.

Ploeg Internationaal
Wilrijkstraat 45