Ploeg internationaal

Ploeg Internationaal is een enthousiaste groep vrijwilligers die groepen willen ondersteunen en inspireren bij de voorbereiding en uitwerking van hun buitenlands kamp. Jaarlijks bieden ze diverse vormingen aan en onderhouden ze het Internationaal Kampvisum en buitenlandskamp.be. Maarten en Gitta sturen deze ploeg aan.

Wat doen wij?

- Wij schrijven artikels voor Over&Weer.
- Wij promoten en verspreiden het Internationaal Kampvisum.
- Wij inspireren jullie op een Buitenlands Kamp Café in één van de studentensteden.
- Wij geven werkwinkels op Herfstontmoeting of bij jullie in de buurt.
- Wij gaan op zoek naar buitenlandse groepen voor Erascouts.
- Wij helpen groepen met al hun buitenlandse vragen en problemen.

Buitenlands Kamp Café

Doe inspiratie en ideeën op voor jouw buitenlands kamp, stel vragen aan professionals en krijg tips voor een geslaagde uitwisseling op kamp!

Ploeg Internationaal organiseert in de drie grote studentensteden - Gent, Antwerpen en Leuven - een avond op café waar je kan luisteren naar enkele originele ervaringen van andere scoutsgroepen; advies krijgt van experts over trektochten en uitwisselingen of gewoon enkele vragen kan stellen over het organiseren van een buitenlands kamp.

Schrijf dus zeker volgende data in je agenda:

- 25/10/2017: Leuven
- 15/11/2017: Gent
- 06/12/2017: Antwerpen

Hoe kan je ons bereiken?

Heb je een vraag over je buitenlandse scoutsplannen of heb je een probleem met je buitenlands kamp?

Stuur ons dan een mailtje via internationaal@scoutsengidsenvlaanderen.be. Wij proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen.

Ploeg Internationaal
Wilrijkstraat 45