Jaarthemanacht: 30 maart 2019

Op zaterdagavond 30 maart 2019 spelen we met Scouts en Gidsen Vlaanderen allemaal in het donker. Tijdens een jaarthemanacht en vanuit alle hoeken van Vlaanderen. Scouts gidsen in het donker!

Op 30 maart 2019 tussen 20u30 en 21u30 doet de hele wereld het licht uit, want dan is het Earth Hour, de grootste klimaatactie ter wereld. En we verwachten van alle scouts- en gidengroepen om op zaterdagavond 30 maart een activiteit met de tak of groep te organiseren voor het jaarthema Minder is Meer. Zet je de datum al in de agenda?

Groot(s) of klein, met je tak of het hele dorp: gewoon doen. Want wij weten: Minder is meer!

Vanaf januari staan er kant-en-klare activiteiten per tak op onze website. Doorleefd van Earth Hour. Speel ze! Of bedenk nog iets zotters en ga ervoor. En ... natuurlijk doe je tussen 20u30 en 21u30 mee het licht uit, aja.

En intussen:

• Zetten jullie dat weekend al met stip in de groepsagenda als jaarthemaweekend?
  • Heeft jouw groep dat weekend een eetfestijn of fuif of quiz? Dan is het dé uitdaging om te gaan voor een straffe toepassing.
  • Proberen jullie via de jeugdraad anderen te overtuigen om mee het licht uit te doen?
  • Gaat jouw groep voor dat extraatje meer en zet het een grotere actie op poten?

Nog vragen? ecologie@scoutsengidsenvlaanderen.be of vind ploeg Ecologie op facebook.