Jins

Ploeg Jins presenteert jullie dit 1-uur-in-het-donker-spel

Tijdens de nacht van het jaarthema doen we het met alle scouts en gidsen in het donker. Het moment om met je jins/loodsen volledig los te gaan in een nachtspel. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we een echte jin-klassieker, het 1-uur-spel, in een donker jasje gestoken.

Het 1-uur-in-het-donker-spel duurt, zoals de naam al doet vermoeden, exact 1 uur en wordt gespeeld in een of meerdere donkere lokalen. Elke jin krijgt een tijdschema waarop alle minuten vermeld staan, met voor elke minuut de opdracht die hij/zij moet uitvoeren. De begeleiding houdt de tijd in het hoog(oog) en roept de minuten om, waarop de jins alles laten vallen waar ze mee bezig waren om aan hun volgende opdracht te beginnen.

De enige vereiste voor het 1-uur-in-het-donker-spel is een goede opdrachtenmix: laat je jins zich af en toe helemaal uitleven op hun eentje, maar laat ze ook samenwerken of elkaar juist tegenwerken bij bepaalde opdrachten. Hiernaast vind je een stukje van de opdrachtenlijsten van 3 jins ter inspiratie. Het volledige 1-uur-spel-in-het-donker kan je terugvinden op de website van de jaarthemanacht.

Lezen in het donker?

De jins/loodsen moeten enkel minuut hun nieuwe opdracht kunnen lezen. Je kan hen vragen om een zaklamp mee te nemen of je kan de opdrachtenlijst doorsturen zodat ze hem op de smartphone kunnen raadplegen.

Jin 1

Jin 2

Jin 3

1

Werk iemand tegen.

Tel tot 60.

Doe zoveel mogelijk kleren aan.

2

Zoek een vriendje en stel jezelf voor aan de hand van je portefeuille of sleutelbos.

3

Laat iemand schrikken.

Doe zoveel mogelijk kleren aan.

Verstop je stiekem. De andere jins mogen niet weten waar je zit.

4

Draai rond je as.

Moedig iemand overdreven enthousiast aan.

Blijf stilletjes zitten. Zorg ervoor dat je nog niet gezien wordt.

5

Je bent een piepend kuiken. Ga op zoek naar moeder kip. Heb je haar gevonden? Zet je er dan stilletjes bij.

De andere jins komen je zoeken. Maak af en toe het geluid van een moederkip om hen op weg te helpen, maar maak het hen niet te gemakkelijk.

6

7

Geef complimentjes.

Zing het jaarlied.

8

Doe zoveel mogelijk lichten aan.

Houd het zo donker mogelijk.

9

Wissel met iemand van schoenen.

10

Doe zoveel mogelijke kleren aan.

Zoek per twee naar een gemeenschappelijke kennis van buiten de scouts.

Moedig iemand aan.

51

Maak met z'n allen een zitkring door op elkaars schoot te gaan zitten.

52

Ga in een kring zitten en geef de persoon voor jou een massage.

53

Verstop de schoenen die je aanhebt.

54

Moedig iemand overdreven enthousiast aan.

Steek zoveel mogelijk theelichtjes aan.

55

Doe je eigen schoenen aan.

56

Zoek een comfortabel plekje en ga stilletjes zitten.

57

Tel met de groep tot 15. Je mag geen 2x achter elkaar een getal zeggen. Als 2 jins tegelijk praten moet je opnieuw beginnen.

58

59

Zet alle theelichtjes in het midden van het lokaal.

Vertel je leukste jinactiviteit aan iemand.

Zet alle theelichtjes in het midden van het lokaal.

Neem een kaars, doe een wens en blaas de kaars daarna uit.

60

Zing het avondlied.

Minder is meer! Behalve als het gaat om een jinjaar...