Kampregistratie

Nog niet geregistreerd? Doe het meteen! Waarom?

• Zo kan Scouts en Gidsen Vlaanderen de kampverantwoordelijke in geval van nood bereiken.
  • En zo kan Scouts en Gidsen Vlaanderen de gemeentes laten weten welke groepen bij hen op kamp komen. Dat is verplicht. Zo nemen wij de meldingsplicht van jullie over.
  • Registreer je voor 1 maart, zo neemt Scouts en Gidsen Vlaanderen ook de bosaanvraag van jullie over. Te laat? Neem hier  snel een kijkje!

Hoe?

• vóór 1 maart
  • élk kamp (binnen- en buitenland, tak- en groepskampen)
  • online registratie

Als je de kampregistratie invult, ben je te bereiken bij een noodgeval (ongeval, problemen op het thuisfront, natuurrampen, gezondheidsrisico's of andere onvoorziene omstandigheden). De mensen die de noodlijn van Scouts en Gidsen Vlaanderen opvolgen kunnen je zo bereiken.

Scouts en Gidsen Vlaanderen neemt op basis van deze registratie ook de meldingsplicht uit handen door alle kampgemeenten in te lichten wie ze op bezoek krijgen, dit neemt niet weg dat je best op voorhand ook het gemeentehuis zelf eens binnenwandelt om contact te leggen.

Ook neemt Scouts en Gidsen Vlaanderen de taak op zich om voor jullie uit te zoeken waar er gespeeld mag worden en waar jullie hout mogen sprokkelen. Deze plannen komen kant en klaar in jullie mailbox na bevestiging bij het Agentschap Natuur & Bos of het Departement Nature & Fôrets. Te laat? Doe het zeker zelf en voorkom boetes.

Dit zijn redenen genoeg om het in te vullen, je kamp registreren is dan ook VERPLICHT!

Wie kan raadplegen?

• Als VGA of groepsleiding (functies: VGA, GRL, AGRL en GRLP) kan je de kampregistraties van je takken raadplegen.
  • Als (A)DC, GC, GB of GV kan je de kampregistraties van de groepen in je district of gouw raadplegen.

Hoe bekijk je de kampregistraties?

• Klik op "Kampregistratie raadplegen".
  • Je kan zoeken op kampdata en groepsnummer (of combinatie).
  • Om je groepen op locatie te zoeken gebruik je de zoekfunctie van de kaart. In- of uitzoomen geeft minder en meer resultaat.

Hoe kan je de kampregistraties downloaden?

• Download de lijst.
  • Je kan ook op "Overzicht op kaart" filteren op kampdata en/of groepsnummer. Daarna kan je de gefilterde resultaten downloaden met diezelfde CSV-knop of "Gefilterde selectie".