Gezocht: Kampplaatsen en landeninformatie

Je trekt deze zomer op kamp en zoekt informatie over je droombestemming? Enkele handige links.

Buitenlandskamp.be

www.buitenlandskamp.beBuitenlandskamp.be, dat zijn meer dan 275 buitenlandse kampplaatsen op één plek!

www.buitenlandskamp.be is dé online tool voor iedereen die een buitenlands kamp voorbereidt. Je vindt er niet alleen honderden kamplocaties, maar ook landenfiches met praktische informatie, verslagen van groepen die op buitenlands kamp gingen,... Dat alles niet alleen voor, maar ook door jullie. En doordat alle adressen en tips van jullie komen, ben je zeker dat ze op maat van jullie kampen zijn.

Vind jouw kampplaats op www.buitenlandskamp.be

Landenfiches

Wegwijzer vzw heeft van verschillende Europese landen landenfiches opgesteld. Je vindt er beknopte, direct bruikbare informatie over het land waar je heen wilt. Zo zijn er landenfiches van onder andere Slovenië, Slowakije, Frankrijk, Spanje, Tsjechië en Kroatië.

Bekijk hier alle landenfiches.

International Scouting en Guiding Centre

Niet enkel Scouts en Gidsen Vlaanderen beschikt over een aantal jeugdverblijven, wereldwijd zijn er honderden Scouting and Guiding Centres.  Je kan er je hele kamp verblijven of gewoon enkele dagen spenderen. In beide gevallen kan je genieten van een degelijke infrastructuur tegen betaalbare prijzen.

De bekendste en populairste Scouting en Guiding Centres:

• Gilwell Park - Londen
     Het bekendste scoutscenter, de thuisbasis van scouting waar je ook verschillende avontuurlijke activiteiten kan doen.
  • Kandersteg International Scout Center
    Hét internationale scoutscenter, midden in de Zwitserse Alpen met een groot aanbod aan activiteiten.
  • Our Chalet
    Hét internationale gidsencenter, gelegen in Zwitserland.

Overzicht van alle internationale Scouting and Guiding Centers in Europa.

Andere handige links

Check onderstaande links voor je op kamp vertrekt. Handig en inspirerend.