Uitwisseling met andere scoutsgroep

Wil je van je buitenlands kamp echt een unieke ervaring maken? Organiseer dan een uitwisseling met een andere scoutsgroep. Zo leer je pas echt de cultuur van je bestemming kennen. Zo gingen de gidsen van Koningin Astrid uit Turnhout op buitenlands kamp naar de Faeröer

Walvisschotel op de Faroër

Ze deden een oproep via facebook en kregen een bericht uit de Faeroër, vertelt Eline Van Herzeele. "Huh, de Faeröer Eilanden... Waar ligt dat?! Dat was onze reactie toen we bericht kregen. Maar na een paar keer te skypen, konden we niet wachten om te vertrekken naar deze zotte plek!"

Een lokale scoutsgroep zou hen rondleiden in hun scoutswereld, lokale tips geven over dingen die we daar zeker niet konden missen en scoutslokalen waar we (gratis) in konden verblijven.

Na een zalig modderparcour, wondermooie trektochten, vreemde lokale sporten (bijlwerpen o.a.), een traditionele Faeröerse avond met een lokale walvisschotel, een mooie totemisatie, een weerzinwekkend nachtstpel, ... zat het kamp erop en hadden de leden (en wij) een superervaring! "We hebben daar nu ook vrienden voor het leven." De leden horen hen nog af en toe zelfs!"

Toch gaat uiteraard ook niet alles zoals gepland. De leider die op voorhand het voortouw had genomen tijdens het regelen, was gestopt. Hij had niet alles doorgegeven aan de huidige leiding. Maar alles kwam uiteindelijk wel goed. Zo leerden we onder andere dat bijna iedereen mekaar in de Faeröer kent, omdat het zo'n klein eiland is. En dat er meer schapen dan mensen wonen.

Zin om je ook  aan dit avontuur te wagen?

Krijg geld voor je uitwisseling!

Vanaf 5 dagen uitwisselen kan je een dossier indienen bij Jint. Zij schrijven subsidies uit voor buitenlandse uitwisselingen met jongeren. Zo kan je een stuk van de verblijfskosten recupereren.