5 dingen die je leert op onze onschoolse Animatorcursus

Je hebt zin om als leiding bij te leren en dingen te ontdekken? Maar je kan je niet veel voorstellen bij de onderwerpen die op Animator aan bod zullen komen? Wel, deze 5 onderwerpen kan je zeker verwachten.

Spelen maken en pimpen

Heb je soms het gevoel dat je elke week hetzelfde aan het doen bent? Dan hebben wij het recept om spelen snel in een nieuw jasje te steken. Daarnaast leer je ook groepsbindende activiteiten door ze zelf te ervaren. Maar ook van je medecursisten zal je allicht inspiratie kunnen opdoen.

Wanneer het even wat moeilijker gaat

Op maat van jouw vragen, gaan we aan de slag met moeilijke situaties. Is er wel eens een probleem met pesten in je groep? Doen ouders wel eens vervelend? Hoe ga je om met leden die elke keer weglopen? We bekijken oorzaken en oplossingen en wisselen concrete tips uit.

Wie ben ik als leiding?

Elke leid(st)er heeft zijn of haar talenten om de werking succesvol te maken. Het is natuurlijk belangrijk om die goed in te zetten. Kan je goed kinderen troosten? Of neem je liever het voortouw in speluitleg? Is praktische organisatie meer jouw ding? Op Animatorcursus ontdek je waar jij sterk in bent. Maar ook waar je uitdagingen liggen en verken je op een veilige manier hoe je hierin kan groeien.

Leer je tak kennen

Wat doen kapoenen graag? En hoe zitten welpen in mekaar? Elke tak heeft zijn eigenheid en zijn charme. Op Animatorcursus ontdek je meer over hoe elke tak in mekaar steekt en wat je van de kinderen kan verwachten.

Creatief aan de slag

Afhankelijk van waar je als groepje nood aan hebt proberen we je te inspireren om met creativiteit aan de slag te gaan. En dat betekent niet dat je een kunstzinnige knutselaar moet zijn. Integendeel! Brainstormen, spelen net dat tikje meer geven, of het lokaal inkleden. Het komt allemaal aan bod.

Geprikkeld geraakt?

Schrijf je nu in voor de Animatorcursus van de kerstvakantie.
Bekijk de andere vakanties waarin we een Animatorcursus organiseren.