Zoek
7 dingen die je wel kan doen nu er geen activiteiten meer doorgaan

1. Zorg dragen voor elkaar

Reik de hand naar je omgeving. Hulpbehoevende mensen met een klein netwerk kunnen in de problemen komen. Laat de buurt weten dat je de handen uit de mouwen wil steken. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen of naar iemand te telefoneren. Informeer je goed over wat veilig is. #dienst

2. Brieven aan ...

Vraag je leden om je te schrijven of mailen en antwoord dan met allerlei leuks. Zo blijven jullie toch in contact met elkaar. Organiseer een wedstrijd waarbij leden een jaarthema voor volgend jaar mogen verzinnen. Of een tekening van hun leiding maken. Of laat de kapoenen tekeningen maken voor de hulpverleners en steek hen zo een hart onder de riem. 

3. Online samenspelen

Ook via sociale media kan je activiteiten organiseren. Gebruik TikTok, Whatsapp om challenges uit te schrijven. Maak instructievideo's voor de leden om hun knopenkennis bij te spijkeren. Of maak een indrukwekkende flip the switch, papertowel of je eigen dedoschallenge (die laatste uiteraard met een scoutslinker). Vergeet niet om alles te taggen met #scoutsengidsenvl.

Je kan ook deelnemen aan de online jeugdbeweging tegen Corona verveling. Een spontaan initiatief van de drie groepsleiders van Scouts Sint-Aloysius uit Aalst. Ze hebben bijna 40.000 leden. Het nodigt je uit om toch een beetje scoutswerking te hebben in het weekend.

4. Thuis spelen

Ploeg Akabe riep op zijn facebookpagina groepen op om spelenbundels te posten. Er staan er al een heleboel op. Ook leuk voor kapoenen en zeehondjes en kabouters/(zee)welpen. 

Je kan ook zelf aan de slag gaan en je leden uitdagen om een hindernissenparcours te bouwen buiten of met kaart en kompas aan de slag gaan.

5. Een digitale sjorwedstrijd

Via het programma sketch-up kan je ook sjorren! En via deze startersset heb je al het digitale materiaal dat je nodig hebt. Zo hebben jullie tegen deze zomer al elke mogelijke versie van zeteltjes, een eethoek of een vlaggenmast uitgeprobeerd. Wil je je knopenkennis wat opkrikken? Dan kan je meedoen met de lockdown versus knopen-challenge van ploeg Technieken. 

6. Lees! Of leer iets nieuws

De Jungleavonturen van Shanti en Mowgli of De Steen van Nowan, het kapoenenverhaal nog niet gelezen? Dan is het nu het moment. Te koop via de webshop van Hopper. Duik in de wereld van deze figuren en bedenk wat je de komende weken kan gaan doen.

Of verdiep je in de takboekjes, de basiswerken voor wie in leiding staat. Gratis te downloaden. 

Het is ook het ideale moment om een instrument te leren spelen. Of om wat nieuwe hits bij te spijkeren. Zo maak je indruk wanneer je deze zomer aan een kampvuur zit. 

7. Breng je uniform in orde 

Je uniformhemd kan vast een wasbeurt verdragen. En hangt het kenteken van dit jaar er al op? Recht? Nog nooit zelf een kenteken op je hemd genaaid? Tijd om deze lifeskill onder de knie te krijgen. Kies een online tutorial of skype met je grootouders.