8 vooroordelen over vorming

Ik ga daar een hele week in een duf lokaal zitten en naar powerpoints kijken

Echt niet! Vorming dat is DOEN! Je kan zelf aangeven of je meer binnen of buiten wilt zijn, en je gaat aan de slag met groepsopdrachten of maakt zelf een spel.

Ik ken daar niemand

Bij vorming werken we met kleine groepen, waarbij we proberen om mensen samen te zetten die elkaar nog niet zo goed kennen. Maar kom gerust met een deel van jouw groep.

Is dat niet met toneeltjes en verkleden? Ik doe dat niet graag!

Inkleden kan op duizend verschillende manieren. Sta jij niet te springen om theatraal een speluitleg te doen, maar vind je het wel fijn om een zot spelbord te maken? Prima! Je kan altijd zelf kiezen wat je doet en hoe ver je in iets gaat.

Vorming, dat is toch enkel voor nieuwe leiding die nog niets kent?

Er is voor elk wat wils; voor mensen die nog niet zoveel kennen van scouting tot ervaren rotten die staan te springen om hun ervaring door te geven.

Als zeescouts- of akabeleiding ga ik daar niets aan hebben

Mis poes! Je kan zelf mee beslissen waarover je wilt leren. Veel thema's zijn voor iedereen van toepassing: zoals pesten, omgaan met ouders, een fijne sfeer in je tak, leden & leiding of motiveren.

Ik heb echt geen week tijd en da's kei ver!

Onze meerdaagse cursussen veranderen telkens van locatie. We houden ook rekening met mensen die van ver moeten komen door niet te vroeg te starten en niet te laat te eindigen.

Je zal daarna veel minder tijd moeten steken in bijvoorbeeld voorbereidingen of problemen oplossen ;) Tijd gewonnen dus!

Vorming, da's voor seuten

Ja, klopt. Niét! Weet je wie je allemaal vindt op vorming? Gemotiveerde leiding (maar echt mensen, ongezien) die goesting hebben om zich een week uit te leven en te babbelen met leiding van andere groepen. Bovendien zouden wij de dansmoves die 's avonds in de bar geshowd worden niet meteen linken aan seuten. Trouwens seuten zitten sowieso al bij een andere jeugdbeweging dus geen probleem.

Ik ga er niets mee zijn

99% van onze deelnemers vindt dat ze op vorming iets geleerd hebben dat ze kunnen gebruiken in hun eigen groep. Je doet sowieso inspiratie op, of dat nu tijdens de sessies gebeurt of 's avonds aan het kampvuur. Je weet beter waar je goed in bent en dat helpt je om beter in leiding te staan. Je kan ook een attest behalen waar je zowel bij andere organisaties als tijdens het solliciteren iets mee bent.

Inschrijven? Dat kan hier!