5 tips voor binnenspelletjes

Binnen is het nieuwe buiten......of toch om even op de te warmen tijdens koude winteravonden.

1. Duik de frisgewassen verkleedkleren in

Laat je fantasie de vrije loop en laat je door de verkleedkoffer leiden. Welke sketches kunnen jouw leden bedenken met de personages die ze plots geworden zijn? Welke klassieke spelletjes steek je op 1-2-3 in een ander jasje? Of steek een groter spel in elkaar dat telkens een nieuwe wending kriigt door te kijken wat uit de verkleedkoffer komt.

2. Breng de buitenklassiekers binnen

Persoonlijke favoriet: honkbal in het lokaal. Een tennisraket, een botsbal, een lokaal vol obstakels en honken met krijt op de muur getekend. De spelregels van honkbal zelf hoeven we jullie natuurlijk niet meer uit te leggen.

3. Upcycling is het nieuwe hebben

Ga op schattenjacht op de zolder van je grootouders, neem een kijkje in de kringloopwinkel; of ga op zoek naar restjes planken en verf. Aan inspiratie vast geen gebrek, en anders is er natuurlijk nog altijd Pinterest.

4. Minipiowatte?!

Een druilerige dag is perfect om nog eens een kruissjorring of platte knoop te oefenen. Of droom weg naar het kamp, hoe zal elke patrouillehoek er uit zien? Met een hoop bamboestokken op maat en elastiekjes kan je zo beginnen mini-pionieren. Zo kan je de ambitieuze plannen al eens echt uitproberen.

5. Kruip gezellig je slaapzak in

Hou een pyamafuif, eet schaamteloos snackjes in je slaapzak, laat de knuffels op avontuur gaan of doe klassieke spelletjes maar dan dichtgesnoerd in je slaapzak.
TIP: zorg voor een gezellig en proper lokaal, waar jouw leden zich helemaal thuisvoelen. Met wat lichtsnoeren en leuke poefen heb je dat in no time voor elkaar.